Partea pozitivă pentru PNL din negocierile cu FMI

Dincolo de multele chestii aberante care apar în noul acord cu FMI și care vor reprezenta practic liniile directoare ale noului buget, există și 3 aspecte pe care eu le consider pozitive și despre care cred că merită să discutăm mai mult:

1) cota unică rămâne neatinsă. Asta deși PSD s-a jucat cu focul, PNL a reușit să pună piciorul în prag și să mențină vie o promisiune din campania electorală.

2) posibila reduce a CAS-urilor cu 5% în al doilea semestru al anului 2014. Ar fi cu adevărat o măsură extrem de importantă pentru piața muncii și pentru veniturile salariale. Este o propunere a PNL și trebuie să ne asigurăm că ea va fi dusă la bun sfârșit.

3) Respectarea legii în ceea ce privește indexarea pensiilor cu valoarea inflației și respectiv creșterea salariului minim pe economie. Două măsuri de bun simț, nimic excepțional, vorbim doar de aplicarea legii.

Cu atât mai scârboasă este reacția băsiștilor, care nu numai că nu au respectat legea pe vremea guvernului Boc, dar au și tăiat veniturile oamenilor.

Cât despre aspectele negative legate de construcția bugetară pe anul ce vine, evident că principala lovitură de șoc, care riscă să anuleze tot ceea ce am spus mai sus că este bun, este cea legată de accizele la produsele petroliere și gaze. Plus niște taxări aberante (de genul taxăm stâlpii, barajul Vidraru, etc).

ponta-FMI

2 thoughts on “Partea pozitivă pentru PNL din negocierile cu FMI”

  1. Ce dracu Iancule ai baut din vinu de inpartasanie ??????Unde vezi tu parte pozitiva pentru PNL ? Ponta sigur ca da , a iesit pozitiv , s-a scos , cu anuntul despre marirea salariului minim pe economie si eventual a pensiilor dar Chitoiu care a iesit sa anunte noi taxe si impozite fiind ministru din partea PNL….de unde dracu ai mai scos-o ca “parte pozitiva ” ? Pui pariu cu mine ca lumea a injurat PNL-ul lui Antonescu si nu PSD-ul lui Ponta ? 8)

    1. @marian mentinerea cotei unice, in conditiile in care fmi venise cu schimbarea ei si psd abia astepta, mi se pare ca da, este o parte pozitiva pentru PNL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *