Purtând pe cap povestea a peste 124 de ani

Lucrurile care durează, pasiunea, frumusețea și îndârjirea în lupta cu timpul, cu neajunsurile sau cu piedicile istorice și cu provocările caracterizează, de peste 124 de ani, Pălăria Dădârlat. Prin mâinile fiecărei generații care a trecut, în numele sâmburelui de la care a plecat, din dragoste și onoare, își păstrează chintesența oferind prin pălăriile sale mărturia suflului ardelenesc care-și pune răbdarea chezășie calității și eleganței. Purtăm astfel pe cap dăruirea a mai multor generații, truda lor neasemuită și lupta pe care au trebuit să o ducă-n perioadele istorice tulburi, în care activitatea le era constrânsă. Ne bucurăm astăzi de tenacitatea și perseverența unor oameni care au putut crede într-un vis, când nimic nu părea să fie de partea lor. Din această pasiune, s-au născut pălării unice, insolite, a căror frumusețe se face mereu remarcată.

În numele frumuseții feminine, Pălăria Dădârlat făurește mereu produse care să creeze o simbioză cu eleganța stilurilor contemporane și să reprezinte un plus, aidoma unei sclipiri, pentru doamnele care prețuiesc rafinamentul și-și doresc să nu renunțe la etichetele bunului gust. Ceea ce conferă unicitate pălăriilor de damă Dădârlat este reprezentat de priceperea neasemuită a meșteșugului acestora, completat de calitatea materialelor, eleganța modelelor și rezistența lor în timp.

C1

Deși nu există date concludente despre primele izbucniri în istoria lumii a pălăriei, ne putem imagina că, la un moment dat, un strămoș îndepărtat al nostru, sub răceala unei zile și-a acoperit pielea capului cu blana unui animal și a văzut așadar că îi aduce un mare folos. Considerate în unele etape istorice drept un simbol al rangului, pălăriile au început să fie folosite de toate categoriile sociale, apărându-i pe oameni de arșiță sau de frig, devenind și un important sprijin estetic pentru ținutele elegante. În pofida modificărilor și a perioadelor sale amestecate de glorie și uitare, pentru doamne, mai ales în zilele noastre, pălăria are o importanță aparte, redând finețea, subliniind contururile feței, completând anumite ținute care, în absența unei pălării, ar fi văduvite de acel element care atrage atenția.

Posibilitatea de a personaliza unele pălării, cum este cazul celei Fedora Desir, în funcție de materialul dorit, lână sau fetru de iepure, cât și disponibilitatea impresionantă a culorilor, face ca fiecare persoană să se poată bucura de o pălărie unică, în acord cu preferințele sale. Ținutele sunt astfel îmbogățite, iar clientele se pot bucura de avantajele lor estetice, dar și practice. Pălăria Dădârlat este nu doar un pionier, ci și un luptător pentru chintesența afacerii pe care a dus-o pe culmi și a păstrat-o acolo, în numele idealului din care s-a născut. Pentru că meșteșugul fără iubire rămâne doar o pricepere care-ți asigură traiul, pe când dedicarea totală menținerii unei moșteniri simbolice are încrustate în ea și temeiurile certitudinii că aceste pălării sunt de calitate superioară.

C2

În zăpușeala verii, cu o rochie vaporoasă, pălăriile își depășesc utilitatea, croind un aer elegant fiecărei plimbări. Și să ne amintim, desigur, că acum mulți, mulți ani, un tânăr străbătea o parte a Sibiului cu o căruță, înțesată, printre altele, cu pălării pentru oieri. Să credem în curăția și munca acestui om, Ion Dădârlat care, după ce a „furat” meseria de la nişte sași, la numai 17 ani, când era cu adevărat doar un copil, și-a deschis propriul atelier. Astăzi, visul lui dăinuie și este purtat de alte brațe, prin care curg însă același sânge și aceeași dedicare pentru frumusețe și eleganță.

C3

Pe bună dreptate, Pălăria Dădârlat ne îndeamnă să purtăm nu doar simple pălării, ci povestea unor visători care au învins capriciile vremii și au fost muncitori în felul în care oamenii simpli pot fi, cu onoare și devotament, sprijinindu-și și cinstind familia, tratându-i pe alții cu respect și bunăvoință. Astfel încât, de fiecare dată când reușim să atingem o pălărie Dădârlat, să știm că avem în palme peste 124 de ani de muncă și de vise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *