Operațiunea monstrul

Nu-i așa că, atunci când citiți acest titlu, instantaneu vă duceți cu gândul la una din capodoperele comediei românești, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu și Marin Moraru în roluri de zile mari? Ce dor îmi e de vremurile când comedia românească trăia și respira prin acești monștri sacri.

Dacă este să îi întrebi pe români care sunt filmele lor de comedie preferate, nu am nici cel mai mic dubiu că 99% din ei vor spune: seria Brigada Diverse, Operațiunea Monstrul și abia după aceea poate vor veni și cu vreun film lansat după 1989. Deși, mie unul, îmi este foarte greu să rețin cu adevărat un film de comedie de calitate care să fi apărut după Revoluție. Iar motivul este simplu: odată scăpați de cenzura comunistă, pentru români a face filme a însemnat doar să punem sâni goi ( a nu se uita succesul avut de Loredana în ”A doua cădere a Constantinopolului” ) sau a da frâu liber înjurăturilor.

Revenind la Operațiunea Monstrul, aș vrea să vă supun atenției o întrebare la care nu pot efectiv să găsesc răspuns: ce este atât de pasionat la pescuit? Am prieteni care sunt efectiv înnebuniți după mersul la pescuit, oameni care cheltuiesc sume enorme pe achiziționarea ultimelor instrumente de pescuit, pentru ca apoi să dispară și cu zilele dacă e posibil, doar pentru a fi ei cu natura, ei cu peștele, unul și același spirit :)) )

stiuca

Am avut și eu odată o tentativă de pescuit, pe Lacul Morii, în compania cumnatului meu. O bere, două, el preocupat să prindă ceva, eu plictisindu-mă după doar câteva minute. Au trecut greu orele, iar la final nu am prins nimic. La nici 10 metri de noi era unul care prindea efectiv câte un pește la câteva minute. S-a îndurat de noi când ne-a văzut atât de triști :)) )) și ne-a dat vreo 3 pești și nouă, să nu urcăm chiar învinși acasă. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că eu nu sunt făcut pentru asta. Că dacă cineva m-ar lua cu el la pescuit, după foarte puțin timp aș începe să fluier și să sperii peștii sau să arunc cu pietre în baltă.

Da, știu faimoasele discuții că la pescuit mergi nu neapărat pentru a prinde ceva, ci doar pentru bucuria de a sta cu o bere, la un grătar, alături de prieteni și de a împărtăși povești. La fel de bine știu și că pescuitul, dincolo de a fi un mod de evadare, este și un motiv de mândrie și laudă. Cine nu a auzit faimoasele povești pescărești, cu monștri de zeci de metri și sute de kg, cu care fiecare pescar se laudă. Numai că nu e pentru oricine această pasiune.

La fel cum nu e pentru oricine oferta de produse a celor de la www.bibanu.com, practic, raiul celor ce iubesc pescuitul. La ei găsești orice vrei, de la momeli, la mulinete și lansete sau kituri întregi de pescuit și de camping. Tot ce mai rămâne de făcut este să așteptăm vremea bună și apoi să ne părăsim jungla urbană pentru a porni în căutarea marii capturi, a bibanului suprem :)) ))

2 thoughts on “Operațiunea monstrul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *