Ochelarii de soare iubesc vara

Am stat să mă întreb, așa, într-un moment de pauză din toată nebunia politică pe care o trăim în aceste zile, care ar putea fi acel element definitoriu pentru vară, cel pe care, văzându-l sau auzindu-l să spui, fără teama de a greși că da, a venit vara.

Mulți ar spune, fără să ezite o secundă că fustele scurte, rochițele vaporoase sau lipsa anumitor obiecte de vestimentație, care ne oferă astfel o priveliște de vis, ar fi semnul clar că a venit vara. Acesta este unul din motivele pentru care bărbații iubesc de fapt acest anotimp. Acesta și berea, ca să fim sinceri până la capăt.

Alții ar veni să ne spună că vara ConectR nu există. Că hitul ”Eu vara nu dorm” difuzat prima și prima dată în playlisturile toride ale posturilor de radio nu poate însemna decât un singur lucru: mare, distracție, nesomn, viață trăită la maxim. Și am putea continua așa la nesfârșit. Fiecare cu propriile sale alegeri, argumentate sau nu.

Dar cred că într-o singură privință vom fi cu toții de acord: ochelarii de soare sunt acel accesoriu care definește vara fiecăruia dintre noi. Momentul acela când simți că soarele va fi prietenul tău pentru mult timp și decizi să îți pui ochelarii în geantă, abia așteptând să îi porți. Plus că până și întreaga luptă de a alege acea pereche de ochelari perfectă, marca care să te pună în evidență și să le dea clasă dușmanilor (trăiască pretenașu Guță), neapărat o marcă celebră, gen Hugo Boss.

image

Și, odată ce ai început să îi porți, să nu îi mai dai jos niciodată. Chit că afară începe să plouă torențial și tu nu mai vezi la 2 cm în fața ta și nici ștergătoare nu ai. Chiar dacă intri la metro și e aproape beznă în jurul tău, nu poți renunța la ei, arma ta secretă în căutarea și descoperirea celor mai apetisante decoltee.

Eventual dacă ai putea și să dormi cu ei pe cap, ai fi cel mai fericit om din lume. Ochelarii de soare ar trebui declarați ca și obiect de cult pentru orice român. Fără de ei ne pierdem credința, ne pierdem vigoarea, ne pierdem speranță. Încetăm să mai fim amuzanți, inteligenți, șarmanți. Plus că ei ne ajută să nu îi privim direct în ochi pe cei de lângă noi.

Iar asta a devenit aproape o lege. La cât de multe ascundem în noi, dacă nu ar fi ochelarii de soare să ne protejeze, cândva, cineva, ne-ar putea citi sufletul și atunci am fi pierduți. Sau nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *