Obama sau Romney? Who the F.. cares?

Era o vreme când priveam America şi sistemul lor politic ca fiind etalonul democraţiei.

Dar, încetul cu încetul, mitul s-a spulberat. Fie de la petele albe de spermă din Biroul Oval, fie din cauza lui Bush Junior, acest Vasile Manu al americanilor, fie din ‘nşpe mii de alte motive, America şi a ei democraţie au devenit doar simple subiecte de râs.

Astăzi cică este ziua cea mare: Election Day, ziua când puterea e a poporului. Doar a poporului american, of course, căci în alte exemple, cum ar fi cazul referendumului de la noi, te poţi micţiona cu lejeritate pe votul a peste 7 milioane de români.

Aşadar, puţin îmi pasă cine va ieşi la americani. Obama sau Romney, e exact acelaşi lucru. Pentru oricare din ei, România nu va exista decât ca o piaţă unde pot testa ei orice: de la produse la oameni.

Totuşi, ca un observator atent al fenomenului politic, aş vrea să văd şi eu cum se întâmplă următoarele lucruri:

– ambasadorul României în SUA iese public la CNN şi se declară nemulţumit de evoluţia reformele economice iniţiate de Obama. Anunţă vremuri grele pentru americani şi cere răbdare pentru suferinţa ce va urma.

– un emisar al primului ministru se duce în vizită la sediul de campaniei al lui Obama şi de acolo denunţă fraude masive din partea lui Romney, ba mai mult, blamează jocurile nedemocratice făcute de cei care îl susţin.

USElectionNight2012web PS: Ştie cineva, Dâncu dă şi el exit poll ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *