Oamenii fac asigurări pentru ce au mai scump

În general, oamenii își fac asigurari pentru tot ceea ce consideră ei că au mai scump: case și mașini. Pentru asta,ei achită lunar sume substanțiale uitând că ei sunt cele mai de preț bunuri pe care le dețin.
Sănătatea și viața personală și ale celor dragi ar trebui să fie pe primul plan, dar ne-am materializat într-atât, încât alergăm după lucruri palpabile. Nimeni nu dorește de bună voie să piardă casa sau mașina, dar au fost oameni care și-au refăcut casele de două-trei ori, fară să clacheze. Este drept că în trecut rezistența psihică era mai mare decât acum, dar o casa și o mașină se refac, pierderea vieții este însă ireversibilă.
În special în vremea în care razboaiele erau obișnuite și repetitive, oamenii ramâneau adesea numai cu viața.
Și sănătatea se poate restaura parțial, mai greu total (în general se spune că după o operație sau suferință indelungă nu mai ești ca la început niciodată), iar de acest lucru ne conving cu argumente solide cei de la Ovb allfinanz asigurari de viata.
Oamenii au rețineri să-și facă asigurari de viață fiindcă le consideră valide numai în caz de deces și își acceptă cu greutate sfarșitul.
Unii sunt atât de cinici, încât au impresia că dacă lasă soției supraviețuitoare o sumă suficientă de bani, aceasta se va distra și se va recăsători curând cu ajuorul banilor proveniți din asigurarea lui de viață!!!
Există însă și oameni de o generozitate normală, care se gândesc să nu-și lase familia în lipsuri și să nu fie obligată să se împrumute pentru cheltuielile de înmormantare, ci să aibă o rezervă care să ajute la supraviețuire până la repunerea pe picioare (majoratul copiilor, angajarea soției, încadrarea copiilor mari în muncă).
Asigurarea de viață înseamnă mai mult decât o asigurare în caz de deces fiindcă îți aduce bani și când îți pierzi total sau parțial capacitatea de muncă. O boală gravă, un accident urât care te scoate din câmpul muncii urgent au un efecte devastatoare asupra celui în cauză fiindcă:
– la suferința fizică se adaugă marginalizarea și lipsurile financiare condiția de bolnav costă mai mult decât cea de om sănătos în toate privințele. Un om sănătos poate mânca orice este comestibil și nu contravine principiilor sale, un om bolnav duce un regim de viață total diferit. La aceste cheltuieli și la faptul că bolnavul nu mai are salariu se adaugă faptul că medicamentele, internările, intervențiile și recuperările costă. Toate acestea se asigură prin intermediul poliței.
– suferința fizică este dublată de cea psihică. Persoana în cauză se simte margnalizată, dată la o parte.
– în casă apar discuții (deși sunt regretabile, sunt inerente) referitoare la îmbolnăvire, diminuarea veniturilor, costurile îngrijirii.
– de multe ori și persoana activă și sănătoasă din familie este nevoită să renunțe la serviciu să-l ajute pe cel care nu se poate descurca singur.
Secunda în care te dovedești prevazător te scutește de ani întregi de lipsuri și de suferință. Oamenii își fac asigurari pentru mașini și case, își depun bijuteriile în seifuri care se deschid cu ajutorul unor combinații sofisticate, dar uită să se asigure pe ei înșiși!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p