O invenție care a schimbat lumea

După seara de ieri, când s-a consfințit ceea ce deja știam cu toții de câteva luni, și anume că USL și-a dat obștescul sfârșit, începând de azi putem sta și analiza mult mai profund tot ceea ce lasă în urmă această alianță și care vor fi perspectivele pentru această țară într-un an ce a început complicat și care se complică și mai mult de acum încolo.

Dar, până atunci, zic să ne descrețim un pic fruntea, aducând în discuție un subiect cu care toți cred că ne-am confruntat de-a lungul efemerei noastre treceri prin viață. Și mă refer aici la discrepanța dintre noi și doamnele noastre în ceea ce privește încălțămintea. Discrepanță mai ales la nivel cantitativ. Știm cu toții că o femeie ar fi cea mia fericită ființă din lume dacă dintr-un apartament, o cameră întreagă să fie dedicată pantofilor, ghetelor, sandalelor și UGG-urilor.

Pentru că, nu-i așa, de câte ori nu am auzit o replică de genul ”ce contează dacă am cele mai frumoase haine, dacă nu am și încălțămintea cu care să le asortez”. Dacă vrei să declanșezi un adevărat război mondial, pune o femeie să facă curățenie în dulapul cu pantofi acela va fi cu adevărat momentul unui tzunami În schimb, oferă-i unei femei șansa de a merge să cumpere o pereche nouă de sandale, eventual încălțăminte de la Walkin și atunci vei simți cu adevărat cât de mult te poate iubi.

image

Spre deosebire de fetele noastre dragi, pentru bărbat, noțiunea de încălțăminte presupune un efort extrem de mic, unul care se reduce, pentru mulți, doar la: eu pot să ies și în șlapi, dacă vreau. Cu toate astea, sunt și bărbați care pun preț pe calitatea pantofilor și aleg cu greu o pereche de pantofi pentru bărbați din piele întoarsă sau de ghete piele întoarsă bărbătești. Și odată cumpărate, un bărbat le poate folosi ani la rândul, fără a fi îngrijorat de faptul că nu mai sunt la modă sau că, odată cu trecerea timpul, sunt supuse unei ireversibile uzuri. Ca să nu mai vorbim și de atașamentul bărbaților pentru adidașii lor de sport, cu care au marcat goluri de generic la o miuță în curtea școlii :P

Dincolo de toate aceste aspecte mai mult sau mai puțin amuzante, nu pot să nu mă întreb oare cum a arătat acel moment din istorie când homo sapiens a decis că e momentul să nu mai meargă desculț ci să dea drumul la producția în masă de adidas? Și la ce preț s-or fi vândut primele perechi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *