O întrebare pentru diaspora

De la momentul noiembrie 2014, când întreaga lume a putut vedea imaginile disperării unor oameni ce nu erau lăsați să voteze, ce erau umiliți pentru faptul că doreau să își exprime opțiunea politica, nu a trecut zi în care, oriunde te uitai sau citeai, cu oricine vorbeai, să nu fie adus în discuție subiectul diaspora și cum clasa politică se spală iarăși pe mâini de situația acelor oameni.

open

De la momentul noiembrie 2014, PNL, partid care și-a asumat, atât prin vocea fostului președinte, Klaus Iohannis, cât și prin vocea noilor lideri, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, rezolvarea problemei votului în diaspora, a adus în spațiul public două inițiative:

– Legea votului prin corespondență, care zace de mai bine de două luni în Parlament, fără ca PSD să manifeste nici cea mai mică dorință de a aduce această lege în dezbatere și la vot.

– În aceste zile, tot PNL strânge semnături pentru inițierea și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Victor Ponta. Tema centrală a moțiunii este tot Legea votului prin corespondență plus refuzul guvernului de a organiza alegeri parțiale în toate colegiile, respectiv județele și primăriile ce au rămas fără președinți CJ sau primari.

Întrebarea e simplă: societatea civilă, organizațiile de diaspora, cetățenii români interesați de bunul mers al acestei țări, ce fac? Unde este acea presiune pozitivă, non violentă, care ar trebui să existe la orice astfel de moment important, care să creeze emoția atât de necesară care să ducă la realizarea obiectivelor?

Nu țipăm noi peste tot, dar mai ales pe Facebook, că ”jos Ponta”? Sau tot PNL e de vină?

O Românie a lucrului bine făcut ne implică pe toți în aceeași măsură.

3 thoughts on “O întrebare pentru diaspora”

 1. Ionut,
  Nici un guvern de stânga din lume, cu atât mai putin guvernul Ponta si actuala majoritate, nu va sustine o lege care le este nefavorabila, deoarece diaspora voteaza cu dreapta (în orice tara, nu nuami la noi). Deci nu te mai preocupa de grija diasporei.
  Cât PNL a fost la guvernare si cu majoritate în Parlament, ce draq ati pazit? V-a umflat brusc grija de diaspora?
  Mi-e sila de discursul politicianist! Va pasa de diaspora doar cu doua zile înainte de vot si apoi uitati de diaspora o legislatura întreaga. Vaaai, ati depus un rahat de proiect de lege de doua luni!!! Parca nu toata lumea stie ca sunt proiecte care dorm de ani de zile! Ce rahat mare comunici tu aici? Doar încerci un pic de manipulare emotionala pentru a sustine un demers politicianist, o motiune de cenzura la fel de jalnica ca si cele precedente, pe masura autorilor. Motiunea de cenzura se dezbate în parlament, nu pe forumuri.
  PNL a devenit la fel de ipocrit si de odios ca defunctul PDL. Da’ parca te miri, cu Blaga, Anastase, Videanu, Vass …

  1. @CP in principiu, lucrurile spuse de tine au acoperire. Nimeni nu a facut nimic in privinta diasporei si toti s-au preocupat doar in preajma alegerilor. Dar uite, din ianuarie incoace, altii arata ca ii intereseaza si dupa alegeri.

   1. Daca-i interesa cu adevarat Iancule pe aia la care te referi matale la ora asta Johanis ar fi fost intampinat cu proteste oriunde in lume iar in tara s-ar fi pus deja d’un referendum . Iar neamtul cu alura-i teutonica dovedeste ca-l doare fix in tender de toti romanii fie ca l-au votat fie nu . Haram sa-i fie !!!! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *