O copilărie împlinită cu BeKid.ro

Reîntorcându-ne la zorii copilăriei noastre, pe lângă emoțiile copleșitoare legate de părinți, bunici, prieteni, mereu apar, în lumina amintirilor, și jucăriile. Ele ne întovărășesc de-a lungul copilăriei, ne devin prieteni în care credem, cărora le povestim totul și care ne ajută să ne conturăm o lume proprie, apropiindu-ne sfioși de cea înconjurătoare. Pentru dezvoltarea cognitivă armonioasă a copilului jocul este la fel de esențial precum dragostea; fără dimensiunea ludică a acestuia nu ne putem imagina o copilărie fericită și nu putem niciodată să gustăm pe deplin dulceața imaginației.

Copiii cresc și se dezvoltă prin intermediul jocului. Fie că este vorba despre jucării simple ori sofisticate, care au și o funcție educativă, prin intermediul acestora, în anumite etape ale dezvoltării, copiii clădesc un imperiu de semnificații, pe care-l împrăștie în lumea înconjurătoare și cu care operează pentru a decodifica mesaje, implicit, înțelesuri. Este imposibil să ne imaginăm copilăria fără jucării, pentru că ele au existat, într-o formă sau alta, întotdeauna, de la păpușile din cârpe, până la obiectele cioplite din lemn. Adulții au înțeles nevoia copiilor de simboluri, conturând o lume a semnificațiilor, în care totul este posibil.

BeKid.ro a pregătit o gamă largă de jucării copii pentru împlinirea ludicului din micuți, adunând laolaltă instrumente care-i apropie de artă, de muzică, făcându-i să se bucure de îndemânări felurite pentru bucătărie, construcție, matematică, știință, desen, medicină etc. Pe scurt, BeKid.ro este un prieten foarte bine pregătit pentru a-i surprinde pe cei mici și, trebuie să admitem, ademenitor și pentru jocurile în familie. Când se naște un copil, în familia acestuia se produce o resurecție. Legile universului căminului se schimbă în profunzime. Din dragoste pentru cel mic, jocul își ocupă locul principial și nu pleacă ani buni, din fericire. Cele mai calde, mai duioase și mai plăcute momente sunt atunci când și adulții participă la jocul copiilor, înmulțindu-i frumusețea cu renunțarea lor la rolul de maturi raționali și responsabili.

Este firesc, văzând bogăția de pe BeKid, să tânjim la rândul nostru după copilărie și să știm că, într-o anumită măsură, prin intermediul rolului de părinte, o putem retrăi plenar. Lumea este, la naștere, un tărâm străin pentru copil. El se apropie de ea prin intermediul simțurilor și-și dezvoltă propriile semnificații pe care le șlefuiește prin fiecare pas cognitiv pe care-l face. Atât jocurile educative, cât și cele obișnuite, care-l apropie de diverse domenii pentru care manifestă curiozitate și interes, reprezintă și o fascinantă cale de învățare, mult mai eficientă decât ni se pare la început. Și cum, din fericire, copiii sunt curioși cu privire la orice, putem să le oferim șansa să descopere lucruri frumoase, prin intermediul jucăriilor potrivite.

A1

Setul primar de știință este creat pentru exploratorii mici care-și doresc să înțeleagă, dintr-o dată, tot ce se întâmplă-n lume. Având la îndemână câteva carduri cu experimente explicate, se vor putea ajuta de instrumentele setului pentru a le desfășura în laboratorul creat de ei, îmbinând distracția cu învățarea. Spre deosebire de copilăriile noastre, perioada actuală ne permite să ne ajutăm și bucurăm copiii într-o sumedenie de moduri surprinzătoare. La prețuri excelente, putem cumpăra jucării trainice și folositoare, care să-i acapareze pe micuți și să-i îndepărteze puțin de tehnologie.

Cu cât ne strunim copiii spre jocurile clasice, apropiindu-i de jucării și îndepărtându-i pe nesimțite de telefoane/tablete/laptopuri, le oferim o copilărie benefică pentru psihicul lor. Nu trebuie înstrăinați complet de tehnologie și smulși din lumea în care vor trebuie să se dezvolte, dar nu le trebuie răpit jocul în forma lui primară, atât de benefică pentru învățare și bunăstare. Stârnindu-le imaginația, îi vom putea provoca și la vârste mai mari să exploreze, să-și păstreze curiozitatea și să-și dezvolte pasiuni care să-i ajute să fie fericiți. În fond, acest lucru este de căpătâi pentru orice ființă umană, să fie fericită.

A2fdfd

Stimularea imaginației este un lucru extrem de important. Teatrul ca formă de expresie artistică le atrage atenția asupra jocului de rol. Pentru acest lucru, BeKid vă propune un teatru de păpuși din lemn, în cadrul căruia copiii pot să fie actorii propriilor povești și jocuri. Astfel de jucării, ca toate pe care le propune BeKid, pot fi alegerile potrivite pentru toate categoriile de vârstă, în funcție de înclinațiile copilului și de dorințele dumneavoastră de a-i stârni curiozitatea pentru anumite domenii. Toate copilăriile merită povestea lor. Oferiți-o pe cea mai bună copilului dumneavoastră, aducându-i jocul întotdeauna aproape!

3 thoughts on “O copilărie împlinită cu BeKid.ro”

  1. O chestie de marketing Iancule caci , sti si singur faptul ca , spre deosebire de copilaria ta { nu mai vorbesc de-a mea } , copii din ziua de azi NU MAI AU COPIILARIE : AU PROVOCARI ! ” Stimularea imaginației este un lucru extrem de important. Teatrul ca formă de expresie artistică le atrage atenția asupra jocului de rol. Pentru acest lucru, BeKid vă propune un teatru de păpuși din lemn, în cadrul căruia copiii pot să fie actorii propriilor povești și jocuri. ” Ai dreptate cu un singur amendament : copii sa fi vazut deja sau sa le fi spus cineva povesti pentru ca , la randul lor sa poata face asta sau sa devina manuitori ai papusilor de la BeKid . Pe bune Iancule : de cate ori ai spus copilului tau { apropo : ai copii ? } o poveste la culcare ? N-ai spus caci….N-AI TIMP !!! Atunci , despre c e vorbim Ioane , nu despre provocari de marketing ?

    1. @Marian Copiii de azi sunt lipsiți de multe din lucrurile pe care noi le credeam atât de banale pe vremea noastră, dar care s-au dovedit decisive în formarea noastră ca oameni. Nu mai citesc, nu se mai joacă, nu mai cunosc bucuria relaționării. Totul în viața lor s-a limitat la viață online. Cu toată tristețea ei. PS: Nu, nu am încă copii, dar nădăjduiesc spre ei.

      1. ” Totul în viața lor s-a limitat la viață online. Cu toată tristețea ei. ” O concluzie amara , concluzie pe care am tras-o din pacate inclusiv eu , vis a vis de nepotii mei . Lasa , nu dispera , ai tot timpul din lume sa ai parte si de copii nadajduieste pe mai departe insa , nu uita ce spunea Sarcasticu in urma cu niste multi ani : ” Laba n-aduce decat … o usurare , VULVA aduce INPLINIREA ! ” Sa dea bunul Dumnezeu ca parintii tai sa se bucure cat mai curand de zgomotul facut prin casa de copii tai , asa cum si ei s-au bucurat de zgomotul pe care-l faceai tu Ioane la vremea ta !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *