Nucleara Vasile Blaga

Vasile Blaga la DNA. Așa își începeau televiziunile breaking news-urile de dimineață. Pentru prima dată nu ca martor, ci ca suspect. În timp ce orele trec și informațiile se scurg, aflăm că unul din cei mai puternici lideri politici din perioada post decembristă, cel care de la nivelul de executant a reușit să câștige alegeri, să pună președinți, se pregătește pentru ieșirea din scenă. Suspect pentru trafic de influență, pus sub control judiciar, Vasile Blaga se pregătește, la ora la care scriu acest editorial, să demisioneze din toate funcțiile deținute.

Buldogul a fost răpus. Asta spre bucuria multora care tot așteptau acest moment, în frunte cu Elena Udrea, de exemplu. Care, ce să vezi, va fi și ea chemată pentru audieri în același dosar. Dar dincolo de aceste informații, ce trebuie să reținem din povestea de azi?

PNL, în pericol de implozie?

Vasile Blaga, în calitate de copreședinte al PNL și de coordonator al campaniei electorale era singurul lider liberal care putea să țină sub control tot ceea ce se întâmpla în teritoriu în campania ce urmează. S-a văzut unde duc luptele subterane din PNL la alegerile locale, acolo unde, de exemplu, Bucureștiul a fost abandonat fără jenă. Astfel, cu doar o lună și un pic înainte de începerea campaniei, liberalii se văd nevoiți să caute un alt lider de aceeași anvergură, care să țină căruța în linie dreaptă, să nu de dezmembreze. Repede, aveți vreun nume în minte? Nici eu.

vasile-blaga

Dincolo de problematica campaniei electorale și a scorului din alegeri, nu sunt puțini cei care spun că PNL ar trebui să se preocupe de a nu se rupe. Că foștii pedeliști, scăpați de mâna de fier Blaga, nu ar avea niciun fel de probleme să sară în corabia PMP. La acest moment, nu cred că și-ar dori cineva să fie în locul liderilor din Modrogan.

Pleacă Blaga, vine Cioloș?

Unii văd în ceea ce se întâmplă azi încă o mutare pe tabla de șah a pregătirii PNL pentru intrarea în epoca Cioloș. Iar cel care era principalul opozant al intrării lui Cioloș în PNL tocmai ar fi fost înlăturat. Nici aici lucrurile nu sunt prea roze pentru că celălalt copreședinte al PNL, Alina Gorghiu, tocmai anunța zilele trecute că nu l-ar mai respecta atât de mult pe Cioloș dacă, după ce a spus că nu intră într-un partid, ar veni în PNL. Ca atare, mie unul îmi este greu să cred că Cioloș ar mai accepta varianta.

Ce se alege de Univers după plecarea lui Blaga?

Universul își va vedea bine mersi de ale lui. Pentru PNL însă, pentru întreaga clasă politică de fapt, ziua de azi poate semăna cu una a Apocalipsei. Un partid care să își piardă controlul, oameni politici care să tremure de frica denunțurilor.

Toată lumea încearcă să facă calcule, să estimeze procente la alegeri și să se gândească la viitori prim miniștri. Ziua de azi dă un reset la tot. Și nu cred că trebuie să ne mai grăbim cu estimări. DNA joacă la rupere tot.

Articol scris pe Știripesurse.ro

2 thoughts on “Nucleara Vasile Blaga”

  1. Pentru al cita pe Sarcasticu : “- O s-o sugeti ” caci , daca ati obtinut scorul pe care sti ca l-ati obtinut , acest fapt se datoreaza in imensa masura lui Vasile Blaga si…. ” talentelor ” sale ” organizatorice ” . Iancule , eu nu zic ca actualaul PM Ciolos este o minte politica stralucita insa , cat d e prost sa fie cineva incat sa accepte sa vina pe post de sef la voi la ” liberali ” , stiind ce serparie-i acolo ?!? Pe bune acu’ fratioare ….

Leave a Reply

Your email address will not be published.