Nu v-a fost dor de Victor Ponta?

Mie, recunosc, da. Rar a dat clasa politică românească un așa om. Unii s-au grăbit, văzându-l cum sare la luptă cu greii PSD, să îl compare cu un rechin care a simțit sângerarea abundentă dinspre Dragnea.

Numai că Victor Ponta nu este deloc un rechin. Un rechin vine, ia ce i se cuvine și pleacă. În cazul de față, rechinul Ponta ar fi rupt PSD-ul în două, plecând cu cei fideli ai săi și reușind astfel să coaguleze acea construcție politică care să îi satisfacă orgoliul rănit.

Victor Ponta e doar un pisicuț. Nu s-a schimbat de la momentul când Băsescu l-a caracterizat atât de bine. Și ca un pisicuț ce este, în aceste zile tot dă târcoale pe la masa unde se găsește un pic de pește, un pic de carne, poate, poate îi aruncă și lui cineva, ceva.

victor-ponta-sursa-realitatea.net_

Dacă da, bine, dacă nu, nu. De aceea au tot început să circule perioada aceasta povești: întâlnirea cu Grindeanu, referirile la guvernare și piloții care se calcă în picioare să piloteze bătrânul Boeing guvernamental, aluziile la implicarea lui Dragnea în redactarea OUG 13.

Numai că steaua lui Victor Ponta în PSD nu mai este chiar la nivelul pe care îl poate spera el. Și asta se vede și din reacțiile liderilor locali. Nimeni nu ar fi, cel puțin acum, suficient de nebun încât să renunțe a sta în spatele lui Dragnea, care, iată, a supraviețuit chiar și celor mai mari proteste din istoria României, pentru a se alia cu Ponta în..ceva atât de greu de definit și de lipsit de perspectivă precum a fost apariția PRU.

Bun, acum că ne-am alinat dorul de Victor Ponta, putem să așteptăm liniștiți să se retragă pe unde a fost el în ultimele săptămâni. Iar acest lucru se va întâmpla destul de repede. Omul are oricum un program atât de încărcat cu Justiția.

Leave a Reply

Your email address will not be published.