Întru mulţi ani, Părinte Patriarh Daniel !

Pentru Biserica Ortodoxă Română ziua de azi este una specială. Întâistătătorul Bisericii noastre îşi serbează ziua de naştere. Patriarhul Daniel, o personalitate extrem de hulită a zilelor noastre reprezintă pentru mine exact omul potrivit la momentul potrivit.

Imaginaţi-vă o Biserică condusă de o personalitate slabă, şantajabilă, care, într-un moment de asalt asupra valorilor creştine ar fi putut fi uşor supusă, lăsând astfel cale liberă legalizării căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale. Care ar fi lăsat Biserica la bunul plac al celor care vor distrugerea ei.

Dincolo de tăria păstoririi sale, Patriarhul trebuie să rezolve şi anumite probleme interne ale BOR. Şi care fac rău. Pentru că nu trebuie să ne ascundem după deget şi să nu recunoaştem că mulţi preoţi şi-au vândut harul pentru bani, că s-au transformat din păstori de oameni, în negustori de suflete.

Dincolo de toate astea, Biserica trăieşte vremuri ale unei prigoane fără oprire. De păstorii ei depinde supravieţuirea ei.

patriarhul daniel

8 thoughts on “Întru mulţi ani, Părinte Patriarh Daniel !”

 1. Ce faci Iancule …iti faci mea culpa ? Ti-a dat buzz popa Stoica sa te …aduca pe drumul cel bun ??? Stai sa vezi ce-ti face Nevermind cand va citii figura asta 8) !

 2. Hai, sa-mi fut una cu un botic de drepti credincioasa… Intaistatatorul? Sta capra sau e doar in amintirea orelor de la teologie cand era reCURtat de baietii cu ochisori albastri in ochisorul lui maro? Sau vine de la faptul ca va pune sa stati capra, desi sunteti blande si ascultatoare ca niste bovine?

  Omul potrivit la momentul potrivit? Damn… nu si-n orificiul potrivit? :D

  Orice preot putea sa fie contra homosexualilor si tu _prost_slavesti o javra ordinara pusa pe capatuit si facut burta mare. Nu ti se pare ca e cam mult AURiu in poza pusa de tine? Cate jeguri intr-o singura poza… Imi aminteste de poza cu base si popii tai preferati sau de aia cu limuzina aia “ieftina” si reprezentativa.

  Fi-ti-ar javra a dracu’… De ziua lui, mult lichid cald si auriu… Daca e cuminte, ii dau si laptic inainte de nani.

  @ Marian
  Prezent :D

 3. “Dincolo de tăria păstoririi sale, Patriarhul trebuie să rezolve şi anumite probleme interne ale BOR. Şi care fac rău. Pentru că nu trebuie să ne ascundem după deget şi să nu recunoaştem că mulţi preoţi şi-au vândut harul pentru bani, că s-au transformat din păstori de oameni, în negustori de suflete.”

  Prostule!
  Patriarhul e cel mai corupt excrement in tot Borul. El tre sa “Rezolve” problemele coruptiei ? :D
  dupa logica ta.. Becali atunci tre sa rezolve problema culturii.

  1. @nevermind a vazut stirea preluata de toti. Ce m-a amuzat in primul rand a fost faptul ca nici una din pixdutele care se dau reporterite nu a fost in stare sa pronunte numele cartii: Molitfelnic. Al doilea aspect: rugaciunea de sfintire a masinii nu este o noutate. ea exista, doar sub forma de rugaciune, si in editia din 2006 a Molitfelnicului. Acum doar s-a extins slujba, adaugandu-se niste ectenii, un canon + citire din apostol si evanghelie.

 4. @ Ionut

  Deci problema ta nu e mercantilismul scabros al bisericii ci faptul ca niste pixdute nu pronunta bine un nume. Bine asa… frumoasa logica borista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *