Întâlnire istorică între Papa Francisc și Patriarhul Kiril

Ziua de ieri a fost cu adevărat o zi binecuvântată pentru tot ceea ce înseamnă suflarea creștină. La Havana, Cuba, în incinta aeroportului de acolo, a avut loc întâlnirea istorică, așteptată încă de la momentul Marii Schisme, între Preafericitul Părinte Patriarh Kiril și Sanctitatea Sa, Papa Francisc.

Iată cum, în anul în care vom avea parte și de primul mare Sinod Panortodox al tuturor Bisericilor Ortodoxe, primim și bucuria unui nou pas în dialogul dintre cele două Biserici surori, dialog ce, trebuie sperat, va duce spre atât de necesare unificare.

Dintre toate subiectele abordate, unul cred că este important și pentru noi, ținând cont de faptul că de la începutul anului se discută despre inițiativa de modificare a Constituției, în legătură cu definirea clară a familiei ca fiind uniunea consensuală dintre un bărbat și o femeie. Iată ce au declarat cei doi lideri creștini:

Familia se întemeiază pe căsătorie, un act liber și credincios de iubire dintre un bărbat și o femeie” au subliniat cei doi lideri religioşi arătând că „iubirea este cea care sigilează unirea lor și îi învață să se accepte unul pe altul ca un dar. Căsătoria este o școală de iubire și fidelitate”. De asemenea, Patriarhul Rusiei şi Papa Francisc şi-au exprimat regretul că „alte forme de conviețuire sunt puse acum pe același nivel al acestei uniuni, în timp ce conceptul de paternitate și maternitate ca vocație particulară a bărbatului și a femeii în căsătorie, consfințită de tradiția biblică, este îndepărtat din conștiință publică

Cam atât despre acest subiect.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *