Non-combatul lui Crin, victoria lui Ponta

L-am urmărit aseară pe Crin Antonescu, prezent în studioul Realitatea, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan. Am văzut un Crin Antonescu cu la fel de bun verb, nu la fel de entuziast, un pic plictisit, pare-se, de noul său statut politic.

Așteptările noastre, ale celor care i-am fost alături și care îl consideram și unii încă o mai facem, cel mai bun candidat la prezidențiale, singurul care l-ar putea cu adevărat bate pe Ponta, erau mari. Am primit, în schimb, o serie de răspunsuri pe care le știam și certitudinea pe care o aveam, că nu va candida independent.

Crinponta

Există însă și o fractură, după părerea mea, între ce spune și ce face Crin Antonescu. El îl identifică, corect, pe Victor Ponta ca fiind continuatorul epocii Băsescu, ba chiar cu șanse de a deveni și mai rău decât acesta. Însă, dintr-un orgoliu personal, tot Crin ne anunță că nu îl va susține pe Iohannis în campania electorală, că nu va fi alături de el pentru a mobiliza lumea să iasă la vot, să pună stavilă pericolului roșu.

Ori, tocmai prin acest non-combat voit, Crin îi oferă lui Ponta fotoliul de la Cotroceni.

Tocmai de aceea Ponta a simțit nevoia să intre aseară în direct. Nu pentru că ar fi fost deranjat de remarcile lui Crin referitoare la băsismul său. S-a obișnuit cu mirosul. Ci pentru că era fericit auzind că cel mai puternic adversar al său va fi doar un fin observator de la televizor al unei campanii în care vocea sa era important de auzit.

One thought on “Non-combatul lui Crin, victoria lui Ponta”

  1. Am vazut aseara un Crin macinat de orgolii personale, si atat de profunde incat ar fi dispus sa il sustina pe Ponta mai degraba decat pe cel desemnat de partid pentru a fi prezidentiabil.
    Spuneai de o fractura. Eu mai vad inca o fractura. Daca Iohannis nu este vrednic din punctul de vedere al lui Crin, atunci care a fost motivatia lui Crin de a-l aduce alaturi de PNL? Atunci era valoros, asigura voturi acestui partid, prezenta garantii, iar acum nu mai este bun pentru ca este in pozitia la care singur a renuntat Crin? Asta este adevarata fractura de logica si cea care demonstreaza ca inclusiv Crin este un om cu orgolii personale mai profunde decat dorinta de a-i fi bine tarii si partidului. Am simtit in mesajul lui un fel de “Dupa mine potopul”, motivand chiar la o revolta a sustinatorilor lui fata de PNL, pentru a demonstra ca DOAR EL are valoare si ca fara el PNL nu poate face nimic. Eu cred ca multi simpatizanti ai lui Crin(dar sinceri liberali si nu fanatici ai lui), dupa prestatia de aseara nu il vor mai privi niciodata la fel. Eu sunt unu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p