Nicuşor Dan, Tiananmen şi mizeria unui aşa zis independent

Să începem cu un pic de istorie:

– 4 iunie 1989 are loc o înăbuşire de o violenţă extremă a manifestaţiilor pro democratice din Piaţa Tiananmen din Beijing. Se vorbeşte de numărul morţilor între 241 persoane (varianta guvernului) respectiv 3000 de oameni, aşa cum susţin cei care au fost prezenţi acolo.

5 iunie 1989 – este ziua când lumea va fi martora unui gest memorabil. Un tânăr se pune în faţa unei coloane de tancuri şi le opreşte din drumul lor prin capitală.

Revenim în zilele noastre.

Avem un candidat independent, spune el, vândut la greu, spun eu, care în ultimele săptămâni a dus la extrem o campanie electorală anostă.

Şi care a culminat cu meshul de mai jos:

576781_328188450592108_230785173665770_794108_1959285482_n

Ce vrea să transmită Nicuşor Dan cu acest mesaj? Că el este o victimă, precum cei din piaţă, din aceea trista zi de 4 iunie? Posibil..dar deloc probabil.

Că este singurul care poate sta în calea tancurilor reprezentate de partide şi de interesele lor? Greu de crezut, ţinând cont de toată minciuna care însoţeşte campania acestui om.

Fără să îşi dea seama, Nicuşor Dan are dreptate prin meshul acesta: omul singur, aflat în faţa tancurilor este alegătorul care a ajuns să fie agasat şi în parc de cohorta de martori ai lui Nicuşor care par drogaţi.

Iar tancurile reprezintă agresivitatea unui om în spatele căruia s-au ascuns nişte interese incredibile.

Dar despre asta într-un post viitor.

8 thoughts on “Nicuşor Dan, Tiananmen şi mizeria unui aşa zis independent”

 1. Iancule ! Bai esti nebun ??? Pai daca-ti spun ca si pe NET la jocuri pentru copii …la KIZI sau altele asemenea apare moaca astuia ??? Nu mai departe de ieri …cand am dat pentru nepotica mea sa-i caut aleia niste joculete ….si acolo l-am gasit …la fiecare joc !!! Sper ca n-ai uitat sa-l ” bagi ” la …retard of the day ! :satansmoking:

 2. Simona Tache, zice ca-i jurnalist si…bloggar . :smirk: O cunosti ? Ea ” garanteaza ” pentru Nicusor ! :whatever:

 3. @marian am auzit de ea..si tolontan il sustine..si blogarii lui peste de pe aici..si vodafone, se aude:)) )

 4. Pe mine mă interesa de ce spui că nu e independent.
  În rest, analiza comparativă între Tiananmen şi afişul lui ND mi se pare slăbuţă. Acolo e doar o metaforă. ND singur în faţa rechinilor imobiliari. Chiar nu văd care e problema.
  Apropo de comentarii: a-l face pe unul “retard” doar aşa, la plezneală, seamănă cu jignirile dintr-a patra, aruncate în pauză în curtea şcolii. Jenant.

  1. @a crunt nu e independent pentru ca este de-al lui Nuti Udrea. Sa iti reamintesc cine ii face campania? numele pe bune, nu vrajeli din alea cu: “un prieten mi-a facut meshul”

 5. @anna intr-un weekend atat de frumos, cu soare, cu vreme numai buna de plaja..tu stai si comentezi pe net despre un looser? ne auzim luni, dupa ce se dau rezultatele:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *