Divorțează onlineul de Nicușor Dan?

Unul din lucrurile pe care nu le poate contesta nimeni în ceea ce îl privește pe Nicușor Dan este faptul că acesta a fost unul din preferații, protejații spațiului online de la noi. Și în campania precedentă din 2012, și acum, Nicușor Dan a venit cu un bagaj important de susținere din mediul virtual.

În 2012, onlineul, tinerii frumoși și liberi, sunt cei care i-au adus 9 – 10%. Acum, cu mult prea puțină notorietate în stradă, dar tot cu o vizibilitate foarte bună în online, Nicușor Dan este, ne place sau nu, personajul în jurul căruia se poartă întreaga discuție vizavi de rezultatul alegerilor din 5 iunie la Primăria București. Numai că, de la momentul dezbaterii de la Antena 3, asistăm la un fenomen extrem de interesant:

– Despre Nicușor Dan se vorbește tot mai mult la negativ în online.

Iar proporția celor care încep să îl blameze pentru faptul că a retezat din start orice discuție la propunerea lui Predoiu de a se face un sondaj în ultima săptămână și cel mai bun candidat să rămână să se bată cu Firea, este din ce în ce mai mare.

nicusordangabifirea

Sunt două aspecte importante pe care trebuie să nu le ratăm:

– bazinul său de fanatici nu este neapărat afectat, sau nu contribuie și el la această scădere. Acolo lucrurile sunt simple, orice ar face, orice s-ar întâmpla, Nicușor Dan este trimisul lui Dumnezeu pe pământ.

– cei care cu adevărat schimbă un pic jocul sunt din zona nehotărâților. A celor care stăteau în expectativă, nu prea erau implicați în bătălia online pentru aceste alegeri și care erau și sictiriți de faptul că nu aveau o alternativă viabilă pe care să o voteze.

Asta până a venit Predoiu și a resetat un pic bătălia.

E momentul în care favorabilitatea lui Cătălin Predoiu este pe un tren pozitiv, oamenii au început să îi urmărească participările la dezbateri, încearcă să îi găsească cât mai multe puncte pozitive în discursuri, în program. Asta în timp ce dezamăgirea față de Nicușor Dan crește proporțional.

Iar asta ar putea însemna, în aceste ultime zile de campanie, o presiune extrem de mare pe liderul USB de a face o mișcare clară, riscantă poate, care să nu îi dărâme tot castelul pe care și l-a construit cu atâta migală în atâta amar de vreme.

Nicușoare, onlineul vrea să știe: ce este mai important: persoana ta sau ca PSD să nu îmbrace tot Bucureștiul în roșu? Vorba ceea, nu te pierde cu firea…

Articol publicat și pe Știripesurse.ro

One thought on “Divorțează onlineul de Nicușor Dan?”

  1. Iancule , in caz ca nu stiai , Nicuisor Dan este tipul care-a spart mitingul din 14 Ianuarie 2012 , rupand o buna parte dintre protestatari din masa existenta la Universitate si , directionand-o spre Palatul Cotroceni….veezi Doamne sa protesteze oamenii la ” poarta ” lui Basescu . Si-or fi dat seama si astia de pe online ce zace in el si, mai ales dupa ce-a iesit alde Pippidi sa-l sa-lte in slavi , le-a cam cazut lehamitea pe el . De fapt…se vede si fara binoclu ca , este aerian si ca , si el are viziuni ca alde Oprescu insa , ceva serios , ceva la care sa vina cu termene precise , costuri precise , eventual micsorarea unor costuri platite din buzunarele alora de la care asteapta voturi , sustinere nema , nema ….chiar nu poate mai mult omu’ ! Mai sint insa destui in online , asa numitii ” tineri frumosi si liberi ” dar tampiti cat cuprinde si care , majoritatea nici macar nu vietuiesc in Bucale deci chiar in popou ai doare de cine va lua scaunul de la PGMB . Eu merg { chiar daca nu-mi convine } , pe mana moldovencei !

Leave a Reply

Your email address will not be published.