Începe Campionatul Mondial – Brazilia 2014

O dată la 4 ani, timp de o lună de zile, uităm de orice și stăm cu ochii ațintiți asupra Zeului Fotbal, într-un regal fotbalistic superb. De ceva timp o facem doar de la televizor, pentru că echipa noastră națională nu mai reușește să bată nici Algeria, ce să mai zicem de o calificare.

Dincolo de prăfuiții noștri (Mutu, nu se referă neapărat la tine), Brazilia de azi este ca un butoi de pulbere gata să explodeze. Proteste, crime, violențe, aproape haos prin toate locurile unde se vor juca meciuri. Pe de o parte este de înțeles și reacția oamenilor care spun că s-a investit foarte mult în organizarea unui Campionat Mondial de fotbal, în condițiile în care țara se zbate într-o sărăcie lucie, iar investițiile în sectoare vitale precum educația și sănătatea lipsesc cu desăvârșire.

Dar poate ar fi trebuit să le explice cineva oamenilor că niciodată din organizarea unei astfel de competiții nu ieși pe minus. Și că sumele investite, dacă acest lucru s-a făcut cu seriozitate și cap, se întorc și dublu înapoi. Iar beneficiile de infrastructură și turism rămân pentru foarte mult timp.

Strict legat de Mondial, e greu de spus care va să fie câștigătoarea lui. Spania este în continuare o echipă constantă și puternică. Brazilia e oricum favorită la orice turneu, cu atât mai mult la cel de acasă. Argentina vine și ea cu a ei șansă. De Germania știm că se spune că poți spune că ai scăpat cu adevărat de ei când au plecat la vestiare. Rămâne de văzut care va fi acea echipă care să merite titlul.

Eu sper doar să avem parte de niște meciuri memorabile, care să merite efortul de a sta până la 2 noaptea pentru a le urmări.

cupa-mondiala-brazilia-2014-109601-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *