Motostivuitorul este cel mai mare ajutor in afacerea ta!

Un motostivuitor poate face o diferenta majora daca te gandesti sa intri in domeniul imobiliar sau cel al fabricilor ce produc diverse. Un motostivuitor este foarte util si intr-un depozit, deoarece poate ridica marfa mai rapid si ofera un anume grad de protectie pentru muncitori.  

Stivuitoarele sunt alcatuite din piese mobile si diverse accesorii care ii confera proprietatile sale. Intelegerea terminologiei inerente asociate cu fiecare componenta din care sunt alcatuite este importanta pentru o comunicare eficienta cu tot personalul care il va conduce, dar si sa interactioneze cu masinaria la locul de munca.  

Catargul unui motostivuitor este elementul vertical care permite ridicarea si coborarea sarcinilor. Pentru majoritatea stivuitoarelor, catargul este situat in partea din fata a stivuitorului, direct in campul vizual al operatorului. 

Catargurile sunt alcatuite dintr-una sau mai multe sectiuni care permit ridicarea sau coborarea puntii purtatorului de echipament cu furcile sau accesoriul atasat la acesta. Exista patru tipuri de catarg care pot fi identificate cu usurinta: 

Simplex: un profil de catarg; 

Duplex: doua profile de catarg; 

Triplex: Trei sectiuni de catarg; 

Quadruplex: Patru sectiuni de catarg. 

Atunci cand alegeti un motostivuitor, este important sa va familiarizati cu diferitele caracteristici si terminologia unui catarg elevator: inaltimea ridicatorului, ridicarea libera, inaltimea. Acest lucru va va permite sa selectati un stivuitor configurat pentru a raspunde nevoilor specifice ale aplicatiilor dvs. si constrangerile fizice ale locului de munca.  

Cilindrul de ridicare este un sistem care permite miscarea verticala a catargului sau ridicarea si coborarea caroseriei si furcilor. Cilindrul de ridicare este actionat in general hidraulic. Este un cilindru hidraulic cu actiune unica, ceea ce inseamna ca impinge intr-o singura directie.  

Similar cu cilindrul de ridicare, cilindrul de inclinare este util in timpul reglarii operatiunilor sau ridicarii sarcinilor care trebuie manipulate. Principala diferenta este ca cilindrul de inclinare controleaza miscarea de inclinare a catargului si a unghiului furcilor in raport cu solul. 

Caruciorul echipamentului este elementul situat in partea din fata a catargului stivuitorului. Acesta este utilizat pentru a agata diferite tipuri de echipamente pe acesta in scopul manipularii incarcaturilor. Primul dintre accesorii poate fi furca stivuitorului. De asemenea, atasam spatarul de sarcina. 

Furcile sunt echipamentul de baza cel mai obisnuit si sunt utilizate pentru prinderea sarcinilor. Acestea sunt in contact direct cu o sarcina pentru a le gestiona. Acestea sunt fixate pe trasura de transport a echipamentelor sau de orice alt accesoriu care necesita furci, sunt concepute pentru a manui o sarcina de jos. Stivuitoarele au mai multe forme si dimensiuni. Exista o mare varietate de furci pentru diverse aplicatii. 

Spatarul pentru incarcarea stivuitorului este un accesoriu care va permite sa aveti un element de retinere a sarcinii verticale. Fixat pe punte, spatarul de sarcina impiedica incarcarea sa se invarta catre operator in timpul operatiilor de ridicare si deplasare. 

Exista multe detalii la un motostivuitor, insa alegerea sa depinde de necesitatile utilizatorului si de bugetul acestuia. Este intotdeauna indicata achizitionarea unor motostivuitoare noi, deoarece se vor dovedi o investitie valoroasa pentru orice firma! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.