Motoare electrice potrivite in orice situatie

Traim intr-o era in care tehnologia prezinta o importanta deosebita pentru omenire. Un lucru pe care il luam adesea ca si garantat este electricitatea si de multe ori nu constientizam cat de importanta este. Aplicatiile diverse actionate de electricitate includ si o gama foarte variata de motoare electrice care asigura functionarea optima a aplicatiilor diverse.

Efectiv folosim motoare electrice peste tot. Exista motoare si motorase chiar si la electrocasnicele pe care le folosim zi de zi sau la computere, periferice si alte echipamente. Electromotoarele ne asigura si functionarea autoturismelor, oferindu-ne transport. Topul gamei de motoare electrice fiabile este insa dat de cele folosite la nivel macro: motoare electrice industriale cu aplicatii in domenii precum cel institutional, comercial, de productie si prelucrare etc.

image

Sisteme de ventilatie, trolii de mare putere, macarale, utilaje si alte tipuri de echipamente industriale au un lucru in comun: motoarele electrice. Astfel, in functie de situatie si de necesar, exista tipuri de motoare electrice potrivite in fiecare caz.

O prima clasificare a motoarelor electrice le-ar imparti in motoare monofazate si trifazate. In functie de tipul de alimentare cu energie electrica al cladirii sau locatiei unde este folosit, motorul electric poate fi de asemenea alimentat la curent continuu sau alternativ. Alegerea motorului electric potrivit trebuie de asemenea sa tina cont de o serie de factori.

Exista situatii in care motoarele produse in serie, cu caracteristici si specificatii standard, nu pot fi folosite. Un exemplu ar fi necesarul unui motor electric pentru o banda transportoare sau pentru scari rulante, comparativ cu un motor electric ce trebuie sa sustina un sistem complex de ventilatie. Se aplica in fiecare caz atat turatii diferite, cat si putere si un cuplu specific al motorului. Exista in acest caz doua variante. Motoarele pot fi personalizate si adaptate cu variatoare si reductoare de turatie care sa optimizeze conditiile de functionare. Un alt caz ar fi personalizarea completa, fara adaugarea de accesorii, realizandu-se motoare in serii scurte, deosebite de cele standard. Astfel, indiferent de caz, pot fi gasite solutiile potrivite.

Nu in ultimul rand, un factor decisiv in alegerea motorului electric potrivit il reprezinta si mediul in care acesta va actiona. Mediile industriale si de productie sunt adesea potential corozive, au un grad de umiditate sau praf ridicat ori impun conditii de temperaturi extreme. Aici motoarele electrice sunt de asemenea personalizate cu protectii suplimentare, anti-praf, anti-umezeala sau mediu coroziv si chiar anti-explozie. In acest fel, pentru siguranta in utilizare si pentru a gasi de fiecare data cele mai bune solutii, motoarele electrice utilizate in industrie si nu numai sunt 100% personalizabile si adaptabile in functie de necesitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *