Monarhistul Tăriceanu, preocupat de cine va fi preşedintele României

Pentru un politician care declara cu ceva timp în urmă că va opta pentru monarhie constituţională la revizuirea Constituţiei, Călin Popescu Tăriceanu are preocupări de republican sadea.

Pentru că altfel nu îmi explic de ce ai ieşi azi în public să îi ceri lui Antonescu să organizeze alegeri interne pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2014.

Şi mai trist e că te faci că uiţi că există o decizie a unui Congres, care a stabilit clar că Antonescu va fi candidatul.

Dar na, vine congresul..trebuie să ne facem şi noi auziţi. cumva.

regele mihai si tariceanu

16 thoughts on “Monarhistul Tăriceanu, preocupat de cine va fi preşedintele României”

 1. Conform logicii lui Tariceanu candidatul cu cele mai mari sanse la presedintie nu este dat de sondajele populare ci de votul intern al PNL :clown:

 2. @balarii daca eram in locul lui ieseam cu o declaratie politica cum ca la Congres voi propune adoptarea unei hotarari ca PNL sustine revenirea la Monarhie. Si atunci, da, ai fi fost genial…

 3. bag sama ca prezidentialismul e un obiectiv din ce in ce mai apropiat pentru monarhistii din penele. era ciudat ca crin sa fie singurul prezidentiabil monarhist din pnl…
  oricum, calin e amuzant si din alt punct de vedere, ca si chiliman si ceilalti: ai in fata cel mai puternic adversar posibil, aflat pe niste pozitii de forta greu de lovit, si tu lovesti ca berbecul. singurul rezultat va fi capul crapat.

 4. Sigur, cine e monarhist ar trebui sa nu dea doi bani pe cine reprezinta tara asta, conform logicii enuntate…

 5. @berenger daca de la chiliman nu am cine stie ce mari asteptari, de la Tariceanu aveam.

  si acum, cand a propus o metoda democratica de desemnarea candidatului pentru presedintie, te-a dezamagit?
  ))

  1. @vlad vezi ca eu am spus aia dintre ghilimele. M-a dezamagit cand mi-a aratat ca si pt el asta cu Monarhia a fost doar un joc de imagine…

 6. ceea ce nu par a intelege adversarii lui crin (si e clar: nu-i duce mintea) e ca acesta dispare oricum de la sefia pnl cel tarziu in decembrie 2014, fie la cotroceni, fie intr-o nota de subsol a manualelor de istorie (cele doua lucruri nu se exclud). asa ca, rational vorbind, ce trebuie e sa-ti construiesti in timp (caci acum nu ai) tu insuti o (o)pozitie de forta, si partidul sa vina in mainile tale de la sine. prin loviturile astea de berbec in blindajul lui crin, astia, maretii opozanti, nu dovedesc decat cat de mici si fara perspectiva sunt.

 7. @ionut

  nu imi e prea clar. Ce s-a stabilit la “congresul trecut” ramane valabil pt ce perioada de timp? Un nou congres nu poate schimba ceva ce s-a hotarat la cel vechi? Ai impresia ca actualul presedinte al pnl mai este “prezidentiabil”. Eu personal nu, dar cine sunt eu. Momentan din cate vad eu ponta in procente sta mai bine decat crin.
  Credeti ca va puteti permite sa aveti disensiuni in PNL pe perioada urmatoare sau ele ar trebui sa dispara la noul congres? Pozitia lui Tariceanu este de bun simt. Vaz ca si Crin vrea o “reconfirmare”.

  PS. Poti sa-mi spui cum de s-a schimbat Crin de la “diluarea puterilor prezidentiale” spre “sporirea puterilor prezidentiale” ? Sa fie cumva de la faptul ca isi imagineaza ca el o sa ajunga presedinte si i-ar place sa se “joace” asa cum s-a jucat basescu? Atunci ce mare “smecherie” s-ar face?

  1. @shadow in principiu, ceea ce s-a stabilit la congresele din 2012 ramane neschimbat atata timp cat USL exista. Asta daca nu se construieste un alt pol de putere in partide, se convoaca noi congrese si se schimba deciziile. Ponta sta bine la nivel de incredere, nu la intentie de vot pentru presedinte.

 8. E fals ceea ce spui cum ca un monarhist nu ar trebui sa lupte decat pt regele sau. Una este ce-ti doresti si alta este realitatea. Cf teoriei tale, Mircea are dreptate, ar trebui sa nici nu participe la alegeri cat timp nu s-a trecut la Monarhie.

  1. @shadow adica monarhistii de pe la noi sunt mai mult visatori decat realisti? spune-le si lor, ca sunt tare porniti pe revizuirea Constitutiei

 9. @ionut

  am impresia ca nu ai inteles ce spun.

  Dupa parerea ta un monarhist ar trebui sa se prezinte la vot prezidential sau nu? Faptul ca e monarhist ar trebui sa il autocenzureze din “drepturile” si “indatoririle” civice uzuale ale realitatii in care traim? E foarte ciudat modul tau de a gandi.
  In principiu ce s-a stabilit la congresul usl este cine da presedintele si cine da primul ministru. Nu cred sa se scoale “taratza” in psdei, ca pceii nu conteaza, ca pnl-isti l-ar schimba pe crin cu tariceanu. Ar putea, pe buna dreptate, sa li se scoale “taratza” daca ar fi schimbat crin cu becali ceea ce este si mult mai probabil decat grupul “tariceanu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.