Am auzit şi eu cele două declaraţii de azi, venite din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, respectiv a lui Călin Popescu Tăriceanu, care spuneau direct că ar susţine aducerea în discuţie unui regim monarhic în România, eventual la o revizuire a Constituţiei.
Din câte înţeleg de la specialiştii în drept constituţional, tocmai aici ar fi problema: că ne trebuie o înlocuire a Constituţiei, nu o revizuire a ei.
Ca atare, dacă nu sunt doar declaraţii de complezenţă, aşteptăm şi nişte reacţii pe măsură.
În teorie se poate si prin revizuirea Constitutiei actuale; rezultatul ar avea însa un categoric aspect de încropeala prost însailata, motiv pentru care s-ar recomanda o înlocuire a Constitutiei actuale cu o alta. Remarcam ca, totusi, în teorie imposibil nu este sa avem monarhia si cu actuala constitutie din 1991, modificata în 2003, remodificata în 201X.
Declaratia lui Tariceanu este una politica – de ce nu o lasi ca atare? Politicienii spun lucruri trasnite de obicei, este dreptul si imunitatea lor sa graiasca ce le trece prin scafârlie.Nu-ti place ideea, combate-o cu argumente, dar lasa politicianul sa graiasca, ca de-aia i-a dat statul imunitate de declaratie politica, sa o foloseasca.
@PC Dar nu am nimic cu gandurile lui Tariceanu, din contra, chiar si eu cred ca solutia asanarii morale a clasei politice de la noi e revenirea la monarhie. Dar sa o facem cum trebuie
Anonimule Ionuț nu-i așa că n-ai votat la referendum deci ești băsist ?
@Vasi cu greu ma abtin sa nu rad citind comentariul tau