Mircea Meșter, acest Poptamas al Cupei Mondiale

A fost o mică furtună zilele trecute pe Twitter, plecată bineînțeles tot de la eternul Vasile Manu, cel care și-a permis să spună public că Mircea Meșter este plin de clișee.

imageAm stat deoparte de această contră demnă de un Steaua – Dinamo, preferând să văd și să citesc ca să mă pot convinge eu de stilul lui Meșter. Un om care, nu de puține ori, a avut niște scriituri magistrale, care au meritat toate laudele.

Dar cam atât. Omul e bun la capitolul mașini. Dar la fotbal este mult mai trist chiar și decât Ilie Dumitrescu. E un fel de Poptamas al acestei competiții. Practic, ia nicknameurile echipelor de fotbal și face un joc de cuvinte, mai adaugă ceva istorie, dacă e cazul, și gata textul.

O combinație nereușită de Dumitru Graur și Andrei Nourescu, la care se adaugă sentimentalismul lui Poptamas. Ca să îi vin în ajutor, îi dau eu titlurile pentru cronicile meciurilor de azi:

Iran – Nigeria:  ”Super Vulturii zboară spre optimi, ucigând și ultima bucurie a poporului iranian”

Germania – Portugalia: ”Într-o reeditare a scenei din Piața Tien An Men, din 1989, Ronaldo a stat singur în fața panzerelor germane.”

Ghana – SUA: ”Fotbalul, o necunoscută prea mare pentru urmașii Unchiului Sam.”

Nu-i așa că și eu pot să fiu un mic Meșter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *