Minerii de la Roșia Montana fac live blogging..

Și o fac foarte bine, de parcă s-ar fi pregătit la școlile de pișcotari de la noi.

Ieri, toată lumea a privit cu sufletul la gură coborârea în infern, marca pisoi Ponta, pentru ca de acolo, după doar o oră, iar nu 3 zile, ca și Iona din chit, primul pontac al țării să iasă triumfător, însoțit de cei 32 de mineri care erau blocați în mină.

Dincolo de emoțiile momentului, inerente și frumoase, căci acei oameni nu au nicio vină pentru toată mizeria din jurul acestui proiect, în spatele camerelor de filmat, întreaga mașinațiune de propagandă RMGC funcționa ireproșabil.

Astfel, cu câteva ore înainte de sosirea premierului Ponta, presa era din nou informată despre linkul corect de unde se pot lua imagini cât mai bune cu toate momentele prezenței lui Ponta acolo. Cine făcea asta? Păi ditamai liderul de sindicat al minerilor de acolo, care, în loc să fie preocupat de situația colegilor săi, se dădea Social Media Manager.

propaganda-4-anunt-sindicat Mai mult de atât, pe siteul lor, adică aici, se făeau updateuri ca în zilele bune de la evenimentele lui nenea Manafu. Pare-se că printre mineri a existat chiar și un Piticu, dacă este să ne uităm la câte poze s-au postat pe acolo de ieri.

Așadar, avem niște mineri care, disperați de situația lor, au intrat în mină și au stat acolo mai bine de 100 de ore, punându-și viața în pericol și aducând la paroxism drama familiilor lor. Tot respectul pentru acești oameni.

Și mai avem niște agenți de PR ai RMGC, în frunte cu cel care cică este premierul României, alături de care vine un lider de sindicat, ce se folosesc de drama acestor oameni pentru a face PR unei companii private. Toată scârba pentru aceștia.

2 thoughts on “Minerii de la Roșia Montana fac live blogging..”

  1. Legat de subiectul acesta cred ca ni se arunca praf in ochi.Ma astepam ca cei ce vor sa deruleze proiectul acesta sa faca un studiu de impact ecologic si sa-l faca public.Asa vedeam si eu ce efecte negative are acest
    proiect asupra mediului inconjurator din zona si ce masuri de limitare a acestor efecte vor sa aplice.Pe de alta parte ,nu stim cate locuri de munca creeaza cu adevarat proiectul acesta si pe cati bani ne vindem aurul.In rest…abureala.

    1. @leo pai asta e si interesul lor. Sa ne abureasca in timp ce ei castiga imens de pe urma speculatiilor de pe burse. Cat despre impactul asupra mediul, e devastator: 2000 de ha de lacuri cianurate, 2 munti rasi de pe pamant. Locuri de munca? Niciunul pentru minerii aia care au protestat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *