Mihai Răzvan Ungureanu la Sinteza Zilei (partea 1)

Prezenţa şi prestaţia lui Mihai Răzvan Ungureanu la Sinteza Zilei de aseară merită o discuţie elaborată. Pentru că au fost mai multe semnale transmise de întreaga prestaţie a primului ministru.

Câteva consideraţii generale:

– prestaţia lui Gâdea a fost una mai mult decât penibilă. Deşi a abordat subiecte extrem de importante: criza zăpezii, criza morfinei, situaţia de la UMF Târgu Mureş, Gâdea nu l-a pus niciun moment în dificultate, mai mult, a părut de multe ori descumpănit de răspunsurile lui Ungureanu. Un astfel de interviu ar fi trebuit gestionat de un profesionist media, un Răzvan Dumitrescu, Oana Stancu sau Adrian Ursu.

– ambele personaje nu au făcut altceva decât se joace de-a cocoşeii, prin replici acide, prin atacuri personale.

– mult mai interesantă ar fi fost o dezbatere publică, cu invitaţi în studio, care să provoace discuţii interesante.

În cel de al doilea articol vom vedea care au fost principalele mesaje transmise de Ungureanu aseară.

One thought on “Mihai Răzvan Ungureanu la Sinteza Zilei (partea 1)”

  1. Dl Ungureanu pare-se a luato deja pe o pista gresita sau mai bine zis cotandama. Adica raspunde deja la comenzi. Programul sau nu face decat sa satisfaca mita electorala menita sa salveze PDL-ul de la soarta PNTCD-ului.Nu prea vad nimic in acest program care sa poata contribui la ceea ce Basescu a facut doar pe hartie adica o reforma adevarata si o distributie pe merite a resurselor tarii. Cu vaditul accept al dlui Presedinte, dl. Ungureanu sterge cu buretele tot ce a spus bine Basescu dar a facut prost sau nu a facut deloc.Ca om al serviciilor secrete cred ca prima sa grije si programul sau ar fi trebuit sa se focuseze in primul rand pe justitie, pe statul de drept, repunerea acestuia la locul de unde o societate poate sa functioneze pe principiile si valorile natiunilor civilizate.Pomana pe care o promite unei natiuni ingenuncheate, profund deposedate de orice valori, de demnitate si de orice motivatie de a prospera prin munca, nu face altceva decat sa pregateasca inca un tratament pentru pastrarea si conservarea acestei stari evidente a natiunii si a statului de drept anesteziat, anihilat si doar pus in vitrina ca un cadavru bine impaiat ca sa dea bine de momeala la fraierii de afara.Probabil ca cu expertiza sa dl. Ungureanu se pricepe mai bine ca oricine la asta si ca un soldat devotat isi va indeplini cu succes misiunea in cele cateva luni de mandat pe care le are: consolidarea statului mafiot roman si a structurilor care l-au conceput, infintat, dezvoltat si consolidat aproape de nivelul de a-l proclama oficial.Nu vad nimic din discursul dlui Ungureanu sau din programul sau care sa indice ca ar recunoaste, identifica si intentiona sa miste lucrurile acolo unde cangrena este chiar puturoasa (pentru orice fiinta cu un gram de creier si macar vre-o 2-3 vertebre pe colana) adica in justitie, in dezmembrarea celor cateva familii mafiote ce controleaza orice suflare in tinutul faradelegii numit Romania. Nu vad nimic in vorbele sale care sa ne trezeasca o minima speranta ca ne-am putea recastiga demnitatea, drepturile de fiinte umane, dreptul de a fi cinstiti si dreptul de a ne mandri cu munca noastra.In rest dl Ungureanu este desigur o alta vicleana alegere a dlui Presedinte ale carui teluri ne-am convins pe deplin ca nu au fost decat acelea de a zice ca noi si face ca el sau mai bine zis ca cei ce-l tin din scurt din butoanele din dosul Cotrocenilor. Cu Ungureanu ca PM, dl. Basescu se spala inca odata de pacate (aparent) aducand in fata inca o rezerva cu fata curata, cu studii inalte, un om extrem de educat, probabil si foarte inteligent si cel putin pentru 6-7 luni pana la alegeri cu indeajuns atuuri pentru ca noi cei multi, prosti si atat de toleranti (in ce nu trebuie) sa ne mai treaca supararea si sa ne reintram pe fagasul asteptarii eterne a manturii neamului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *