Îmbracă-ți iarna de la Miniprix

Haina îl face pe om. Cred că una din cele mai uzitate vorbe de pe la noi. Așadar, contează mai puțin ce ai în cap, cât de bine te exprimi sau ce ai făcut tu în viață, dacă ai niște haine de calitate pe tine și un Botezatu ca marcă de lenjerie intimă, te-ai scos. Cam asta e mentalitatea tinerilor din ziua de azi, unii care au renunțat de mult să mai funcționeze după valorile noastre și cred că totul se poate obține mult mai ușor doar prin ținută…sau, mai ales, prin absența ei.

Așa am ajuns să vedem că în ziua de azi, copile care abia au învățat să vorbească, pozează în adevărate dive sexy. Iar când mai afli de la știri și că nu știu ce creator de modă a avut o prezentare în care a îmbrăcat fetițe în ciorapi plasă și bustiere, nu-ți rămâne decât să spui că da, sfârșitul e aproape.

Dacă ne uităm un pic la care sunt valorile societății românești de azi, nu suntem deloc departe de afirmația de mai sus. Chiar aici pe blog, de curând, am vorbit despre ce personaje pitorești au reușit să ajungă în cea mai importantă instituție a democrației, Parlamentul României, și cum au reușit acestea să se evidențieze mai mult prin lipsa hainelor și a oricărei urme de inteligență.

image

Pe principiul ”vreau să fiu vedetă orice ar fi”, căci așa se reușește în viață, mai nou. Iar modelele de zi cu zi sunt unele ca Bianca Drăgușanu, Sânziana Buruiană sau Oana Lis.

Acum, nu vreau nici să cad în celălalt păcat și să propovăduiesc vestimentația de pe vremea Sfântului Ioan Botezătorul, adică haine de piele sau un sac și cam atât. Este evident că o ținută elegantă, cu un stil ireproșabil, ajută și este binevenită. Atâta timp cât nu este singulară și vine însoțită și de alte calități.

Și dacă tot alegem să fim în ton cu moda, să o facem cu stil. Iar când spui stil, te referi la  haine superbe pentru femei superbe. Pentru că eu am rămas mereu adeptul ideii ca anotimpurile au fost inventate doar pentru a arăta că o femeie poate fi frumoasă, indiferent dacă e soare sau plouă, ninge sau e caniculă. Și cred că sunteți cu toții de acord, pentru că nu cred că sunt singurul căruia să i se fi întâmplat să rămână blocat de cât de frumoasă este o femeie, indiferent de timpuri și vreme. Indiferent dacă vorbim de paltoane ieftine care să te ajute să treci de iarnă sau de ținute amețitoare pentru vară. Iar la moda asta s-au raliat și bărbații, cei care caută sacouri bărbătești cât mai chic, sau care acum se gândesc de câteva ori până să se decidă asupra ghetelor bărbătești de iarnă.

Pentru că da, haina nu îl definește pe un om, dar îl face să fie cât de cât mai elegant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *