Mass-media ca instrument de şantaj

Dincolo de aspectele politice ale cazului Alexandrescu, reţinerea şefului Antena 1 a scos la iveală cel mai grav lucru posibil: media românească este unul din cele mai puternice instrumente de şantaj.

De ani buni se discută despre presiunile făcute de cei care deţin imperii media asupra oamenilor politici, asupra celor cu putere decizională, asupra oricui. În spatele unei ştiri banale poate sta un mesaj discret dar care este receptat de cine trebuie poate avea un impact foarte puternic.

Practic, prin această dezvăluire, se rupe vălul mizeriei ce stă în spatele aşa zisei prese de la noi. Nimic mai mult decât o reţea mafiotă, una cu ştaif, da, dar tot mafiotă.

Presa de la noi nu există pentru a informa oameni, ci din contră, pentru a tranzacţiona bani, destine, viitor. Ce mă determină să scriu aceste rânduri? Păi scârba când văd clipul de mai jos, care promitea o anchetă devastatoare pentru sportul românesc, dar care nu era decât un mesaj mafiot, transmis prin intermediul celui mai puternic trust media, către unul ce trebuia să cedeze.

Oare câte astfel de alte mesaje ne-au poluat audiovizual fără ca noi să ne prindem?

 

Clipul acesta a fost difuzat de Antena 1 de 41 de ori, în intervalul 9 – 27 mai. Cred că este nevoie ca Antena 1, Cătălin Tolontan, care să ne explice ce se întâmplă cu această anchetă şi dacă se dovedeşte că este într-adevăr doar un motiv de şantaj, atunci Antena 1 trebuie să plătească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *