Marsupii ergonomice – ține-ți copilașul mereu lipit de inimă

Nașterea unui copil este un motiv de tihnită și fără sfârșit fericire, ea reprezentând atât ivirea unui nou om în lume, cât și speranța noastră că viața lui va fi încununată de sănătate, bucurie și succes. În inima unui părinte se instituie această credință de nestrămutat, care denotă și frumusețea acestei meniri, că va face tot ce-i stă în putință pentru a asigura bunăstarea copilului, menținându-l sănătos și ajutându-l să trăiască împlinit. Menirea de părinte aduce cu sine o responsabilitate uriașă, și-n ciuda momentelor dificile, a oboselii, a incertitudinii, a provocărilor de zi cu zi, reprezintă una dintre cele mai înalte modalități de a te dărui.

De la hrană, la mediul familial, la îmbrăcăminte, cărucioare, marsupii, jucării, până la cărți, povești, timpul petrecut alături de el, fiecare aspect are o importanță aparte și nu trebuie niciodată lăsat de izbeliște. Mamele care au cele dintâi o legătură cu bebelușul care crește sub inima lor, știu încă de la naștere, când copilul le este așezat în brațe, cât de importantă este apropierea și cum ea asigură sănătatea bebelușului. Prin intermediul unui marsupiu, acesta va explora lumea mereu lipiți de pieptul părinților, fie că este vorba de alăptare sau de îmbrățișarea dârză și iubitoare a tatălui. Inspirate de legătura profundă între mamă și copil, marsupiile ergonomice sunt dispozitive medicale care mențin climatul de siguranță pentru bebeluși, permițându-le să aibă acces necontenit la sânul mamei, să se simtă protejați și mereu încălziți, la propriu și la figurat, de iubirea adultului care are grijă de ei.

Ținut lângă pieptul adultului, purtat cu el prin toată lumea înconjurătoare, bebelușul plânge mai puțin când este ținut într-un marsupiu; spre deosebire de cărucioare, ele nu mai prezintă răceala distanței dintre copil și adult. Ținând spatele bebelușului în formă de C, se menține poziția naturală a corpului, sporind siguranța pentru dezvoltarea lui armonioasă și sănătoasă. Cu modalități sigure de fixare al bebelușului și fiind în contact continuu cu părintele, marsupiile asigură un climat asemănător dezvoltării din pântecele mamei. Specifice acestei apropieri insolite dintre mamă și bebeluș în timpul celor nouă luni, marsupiile au capacitatea de a constitui și un mediu afectiv pentru copii.

Privind lumea neîncetat și făcând aceeași pași precum adultul, un marsupiu ergonomic poate fi considerat și o cale de a spori timpul de atenție al bebelușului. Simțindu-se mereu în siguranță, având șansa de a arăta că-i este foame când este purtat de mamă, el renunță adesea să-și exprime lipsurile prin plâns și capătă mai mult timp să exploreze lumea din jur. Se poate odihni lipit de pieptul părintelui, dar în momentele de trezire poate descoperi ce este în jurul său, purtat de pașii celuilalt. Spre deosebire de cărucioare care-l țintuiesc în poziția de culcat, în marsupiu bebelușul se obișnuiește cu mișcarea, este atent la ceea ce-i în jur și constată conștient lumea.

Poză marsupiu

Marsupiul redă mișcarea ușoară din pântecele mamei, aspect de o profunzime uluitoare în primele luni din viață. Nefiind obișnuit cu exteriorul și învățat să fie coordonat de către trupul mamei, aflat cu acesta într-o dependență deplină, ivirea pe lume vine cu o necesitate teribilă: acomodarea. Marsupiul face trecerea lentă de la mediul sigur al pântecelui mamei la cel exterior, sporind sentimentul de siguranță afectivă pentru bebeluș. Totodată, pentru părinți apropierea continuă de bebeluși este esențială, conferindu-le posibilitatea comuniunii armonioase.

Sigure, durabile, sănătoase, marsupiile sunt o invenție favorabilă pentru creșterea armonioasă a copiilor, aducându-le beneficii care ajută la dezvoltarea lor ulterioară. Integrat în viața părinților săi, pentru că este lipit mereu de cineva din familie, bebelușul participă la aceasta, este ajutat să fie activ, este conectat la lume și nu este forțat să fie captiv, în poziția de culcat, fie că vorbim despre pătuțul de acasă sau despre cărucior. Prezența perpetuă a mamei are un rol hotărâtor pentru copil, din toate punctele de vedere. Încercând marsupiile ergonomice de la ManiaMall, office@maniamall.ro, Call Center: 0749 151 050, vă veți bucura de produse de calitate, extrem de sigure pentru bebelușul dumneavoastră.

De la forma craniului, până la luarea-n greutate, precum și activitatea cognitivă a bebelușului, beneficiile marsupiilor ergonomice sunt atestate prin studii de specialitate și subliniate cu orice ocazie. Alegeți așadar să fiți mereu alături de copilul dumneavoastră și să îl țineți lipit de inimă, croind pentru el un climat al bunăstării și fericirii depline!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *