Marketingul direct–fă din afacerea ta un succes!

Am avut zilele astea posibilitatea să discut cu o serie de oameni despre idei de business și despre modul cum ele pot ajunge să fie cu adevărat profitabile, să își merite investiția. Adevărul că în ziua de azi îți trebuie un pic de curaj ca să decizi să începi o afacere în România, dacă stai să te uiți la cum stă mediul de afaceri, la ce face, sau mai bine zis nu face, statul pentru a te ajuta. Și, într-un final, ajungeam la aceeași veșnică întrebare a lor: cum poți să ne ajuți să fim cunoscuți, să facem din această idee un brand.

Iar aici, în ziua de azi, nu ai cum să spui că nu prea sunt soluții de a aduce un business în față, de a face din el un brand de succes. Pentru că această perioadă este a rețelelor sociale, a comunicării, a marketingului online. Așadar, vrei să ai un business de succes și cunoscut? Promovează-l online. Fă-i un site profesionist, cont de Facebook și profil de twitter și astfel vei avea ocazia să comunici în permanență cu publicul target.

image

Dar, dincolo de a le realiza este important să ai și oamenii potriviți care să ducă mai departe această comunicare. Pentru că nu de puține ori un business a avut de suferit din cauza faptului că și-a asociat imaginea cu personaje care erau de evitat la acel moment.

În același timp și comunicarea trebuie să fie de un anume fel. Nu poți să spui că faci online marketing dacă ți-ai făcut contul și de pe el postezi doar linkuri și atât, fără a interacționa în vreun fel cu urmăritorii tăi, fără de a arăta, dovedi, că în spatele acelui cont există o persoană interesată de feedback-ul lor. Dacă stăm să ne gândim un pic, există în România un business, o companie care să își facă promovarea pe online ca la carte? Știe cineva cum poți face rost de lista firmelor din România? Are careva idee despre o bază de date cu listă firme din București? Acestea sunt instrumente de marketing fără de care nu poți vorbi de un business serios. Instrumente care îți pot oferi acel nivel de vizibilitate care să se răsfrângă și asupra creșterii firmei din toate punctele de vedere.

Nu în ultimul rând, țineți afacerea ta conectată în permanență la tot ce e nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *