Marea necunoscută a europarlamentarelor – absenteismul

Suntem la o săptămână distanță de momentul în care vom fi chemați la urne pentru a ne alege reprezentanții noștri în Parlamentul European. Trăim cea mai anostă și lipsită de substanță campanie electorală. În afară de PNL, practic singurul partid care a venit cu un proiect concret legat de ceea ce vor face candidații liberali în PE, toate celelalte partide au transformat această campanie într-un circ mizerabil.

Udrea, Ponta, Băsescu ne-au arătat clar care este maximum pe care îl pot oferi românilor de la nivelul lor de politicieni. Parașută, corupție, alcool, mafie, scandal, acestea au fost ingredientele unei luni de campanie. La finalul căreia, dacă îi vei întreba pe oameni care sunt candidații unui partid la aceste alegeri îți vor spune, nu am nici cel mai mic dubiu: Udrea, Ponta, Băsescu.

Și uite așa, Duminica Orbului va fi din nou un etalon pentru români. Marele pericol al acestor alegeri de pe 25 mai este reprezentat de absenteism, de dezinteresul oamenilor față de o clasă politică falimentară, una care și-a dovedit incapacitatea de fiecare dată. Aceleași fețe obosite, aceleași personaje perimate, aceleași metode demne de Evul Mediu de a corupe votul.

Și atunci, unde ne situăm? La o răscruce, aș spune eu. Fie absenteismul se dovedește real și atunci rezultatul votului va fi unul viciat și nedrept, întrucât vor veni la vot doar activele de partid. Fie lumea decide că încă mai poate schimba ceva, toate prognozele de prezență la vot sunt date peste cap și rezultatul alegerilor europarlamentare poate oferi niște surprize greu de anticipat acum.

Ce vor face românii? Numai de ei depinde.

voteaza

2 thoughts on “Marea necunoscută a europarlamentarelor – absenteismul”

  1. Hai Ionuț, că nici cu campania PNL-ului nu putem defila. E drept că “mîndri că suntem Români” sau “USL trăiește” sau “Europa în fiecare casă” sau “Mișcarea face schimbarea” sunt gargară cu odicolon dar nici “Eurocampionii nu sunt departe”. Campania arată de parcă e grafică rejectată de SELGROSS, iar marea idee pe care o promovează eurocampionii noștri nu are nici o legătură cu PE, decizia cu ora, dacă e să fie luată, va fi luată de Parlamentul României.
    Absenteismul va juca un mare rol, întradevăr, iar PNL-ul trebuie să scoată măcar cele 1,29 milioane de voturi pe care le-a scos la legislativele din 2008 ca să stea liniștit.

    1. @Valentin Macar campania PNL chiar a fost una axata pe proiectele europene ale candidatilor sai. Pe promovarea importantei si valorilor PE, nu pe pontisme si basisme. Sau sarit cu parasute.. :) Da, absenteismul va fi cu adevarat o problema, care poate modifica decisiv un scor electoral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *