Manipularea pe internet

Îl ascultam ieri pe maestrul Ilie Șerbănescu spunând un lucru care, pe moment, m-a făcut să mă încrunt: ”eu sunt fericit că nu sunt internaut, pentru că asta mp face să trăiesc realitățile vieții și mai puțin manipulările de pe internet”. Și, deși prima reacție a fost să spun că nu, maestrul Șerbănescu nu are dreptate,dar…

Dacă ne uităm la temele care se propagă foarte ușor prin mediul online, vom vedea că ele sunt extrem de diferite de cele din realitate. În mediul online temele principale sunt ”fă” sau ”mă” din adresarea premierului către ministrul Apelor. În mediul online stăm pe caterincă și edităm poze în Photoshop cu Ponta și Dragnea plimbându-se cu barca prin Teleorman.

În timpul ăsta, realitatea celorlalți este următoarea: inundații, lipsa banilor, greva CFR, scumpirea carburanților, modificări de legi în ceea ce privește prețul la energie. Cam asta e realitatea oamenilor, o realitate ce îi lovește zi de zi. Și nu pot să nu mă întreb, oare chiar nu putem face ceva în sensul în care și mediul online de la noi să fie adaptat, măcar un pic, realității?

Să nu mai lăsăm impresia că trăim într-o lume cu totul paralelă?

attention_manipulation1

Leave a Reply

Your email address will not be published.