Manifestul Jurnalului Naţional

Cei de la Jurnalul au lansat pe site-ul lor un manifest, cerând tuturor oamenilor interesaţi de subiect să îl citească şi să vină cu ideile lor legat de ce ar mai trebui adăugat.

Îl preiau şi eu aici pe blog şi vă invit la o dezbatere. Care credeţi că sunt lucrurile care lipsesc acestui manifest? Ce ar mai trebui scos?

240911-manifest1

9 thoughts on “Manifestul Jurnalului Naţional”

  1. Manifestul asta a fost dictat de Voiculescu direct? Ca pe alocuri exact asa suna, zici ca e extras din documentele cc al pcr.

    Una din cele mai tari idei mi se pare aia cu referendumul de demitere a presedintelui organizat la cererea parlamentului. Adica ioc consultare populara. Pe bune, o luati din ce in ce mai rau pe aratura.

  2. amuzant e cum antibasistii tot invoca necesitatea republicii parlamentare, ignorand faptul ca, in conditiile astea, premierul capata putere mult mai mare, neingradita de nimic aproape, fara limitare de mandate etc. altfel spus, sunt pregatiti sa-i mareasca puterea lui basescu, cand acesta va deveni premier (caci da, la cat de slabi sunt adversarii sai, la cate greseli fac, si la cata determinare are, este una dintre variantele cele mai posibile ale viitorului.

  3. sunt intru totul de acord ca e necesara o discutie despre monarhie, una care nu a existat niciodata la noi la modul serios. insa problema ramane aceeasi: regele (sau regina) vor avea functii strict limitate, ca si un presedinte dintr-o republica parlamentara, fara a putea fi o contrapondere la puterile unui premier autoritar, cu mai multe puteri decat cele pe care le are actualul, urcat pe o majoritate pe care el, personal, a dus-o la victorie. altfel spus, asa cum sunt politicienii romani majori, cu tendinte de autoritarism, a da masculului alfa si mai multe puteri decat le are e periculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.