Manequeen, videchatul ca o artă

Se apropie sfârșitul de an. Un an pe care cu greu poți să îl cataloghezi ca fiind bun. Economic, nimic nu se mișcă în direcția bună, nici perspectivele nu se dovedesc a da ceva speranțe. Iar unul dintre barometrele perfecte pentru a vedea cum stă cu adevărat o țară este cel al locurilor de munca disponibile, al valorii șomajului, mai pe scurt, al opțiunilor de carieră pe care un tânăr le are la îndemână în acest moment.

Am avut ocazia să urmăresc pe parcursul anului acesta mai multe târguri de joburi, tocmai pentru a vedea cum reacționează ofertanții, dar și câte șanse au cei care pornesc cu CV-urile și un munte de speranțe către un târg de joburi, gata să semneze orice, numai să aibă și ei șansa unui loc de muncă stabil.

Că lucrurile nu ies așa cum și-ar dori mulți se vede și din succesul pe care îl au în zilele noastre studiourile de video chat. Cel puțin în București cred că poți găsi un astfel de studio la fiecare scară de bloc. Despre cât de legale sunt ele, e greu să vorbim, eu unul chiar nu știu cum spune legislația că pot funcționa ele. Moral e altă poveste. Scuza acelor fete care aleg această opțiune este că nu fac altceva decât să vorbească și că, deși mulți numesc ideea asta de videochat, prostituție, lucrurile nu stau chiar așa.

image

E greu să te pui în pielea celor care aleg această variantă de a avea un job aici. Deși multe dintre cele care ajung să lucreze în acest domeniu, descoperă că raiul descris în anunțuri nu e chiar așa și ajung să trăiască un adevărat iad, puține sunt cele care pun întrebări și care încearcă să descopere adevărul din spatele acestui business.

Dar nu tot ce înseamnă videochatul in general presupune neapărat un business ascuns și rău. Există și companii care își asumă acest tip de afaceri cât de legal se poate și cu toate informațiile la vedere. Un astfel de exemplu sunt cei de la studioul eleganței Manequeen, cu o experiență de mulți ani în zona videochat-ului, acel tip care nu presupune neapărat ideea de conținut sexual. Ci doar nevoia, plăcerea de a vorbi cu cineva, de a nu te simți singur. Pentru că sunt și astfel de oameni, cu astfel de nevoi.

One thought on “Manequeen, videchatul ca o artă”

  1. Videochatul a devenit o alternativa pentru multe dintre studente si nu numai pentru ca in primul rand nu necesita experienta la angajare si daca te implici suficient de mult, vei putea sa castigi suficienti de multi bani pe luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.