Mai ușor cu lăutarii la Iohannis în ureche

O stare de euforie generală pare a-i fi cuprins pe mulți dintre liderii PNL și PDL odată cu rezultatele exit pollurilor de aseară, rezultate ce au fost oricum contrazise de numărătoarea oficială.

Avem, așadar, la ora la care scriu acest articol, următoarele date:

Ponta – 40.01%
Iohannis – 30.54%
Tăriceanu – 5.46%
Udrea – 5.17%
Macovei – 4.51%

Și acum, să o luăm metodic:

vot_lugoj_620x400_85610900

– da, îl avem pe Iohannis în turul 2, dar îl avem la o distanță de 10 procente față de primul loc. Așadar, 1 milion de voturi de recuperat, dintr-un foc.

– am pierdut rușinos în București. Ponta 40% și Iohannis doar 25%. Acesta este cel mai rușinos rezultat din istoria PNL la alegerile din București, din 90 încoace.

– avem rezultate dezastruoase în toată Muntenia, Moldova, Dobrogea. Practic, doar Transilvania ne-a ajutat să ajungem în turul 2.

– nu avem nicio idee de campanie. Până și ieri, în ziua când revolta în marile orașe din Europa era în toi, când onlineul trebuia bombardat cu mesaje de chemare la vot, cu mobilizare, mega echipa de deștepți online ai liberalilor își făceau poze cu insigne. Așa le va rămâne numele: penibilii cu insigne.

– nu avem nicio idee despre cum să îi aduce alături de noi pe votanții lui Macovei sau pe cei care nu s-au prezentat la vot în turul 1 și care nici până acum nu au o opțiune.

Dacă nu remediem urgent aceste lucruri, de ieri dacă se putea, șansele noastre de a da următorul președinte al României sunt aproape de 0. Da,știu, tocmai v-am stricat petrecerea prin Modrogan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p