Lunga vară fierbinte a politicii

Astăzi este practic ultima zi de activitate parlamentară pe sesiunea de primăvară – vară. E greu de spus dacă a fost o sesiune de ”succesuri” sau nu. Depinde din care perspectivă privim lucrurile. Hai să vedem:

Klaus Iohannis – prima sesiune parlamentară cu el președinte se încheie cu 3 puncte importante bifate de președinte: numirile lui Helvig și MRU la SRI și SIE, plus trecerea Strategiei Naționale pentru Securitate prin Parlament. Dacă mai punem la socoteală și faptul că, prin nominalizarea lui Ungureanu a mișcat blocul de solidaritate PSD – UNPR, deschizând astfel discuțiile pentru o nouă majoritate politică, putem spune că Iohannis poate fi mulțumit, chiar dacă rămân în discuție două aspecte importante: votul prin corespondență și atitudinea Parlamentului față de corupți.

PSD – puțini ar fi anticipat starea de șoc în are se află partidul lui Victor Ponta azi, 1 iulie. Lovitură după lovitură din punct de vedere al imaginii, cu aproape toate figurile centrale ale partidului aflate în vizorul justiției, prezenți la DNA, trimiși în judecată, în arest preventiv sau condamnați. Cu o piatră de moară numită Victor Viorel Ponta, disperat să nu își piardă funcția și să ajungă după gratii, PSD își trăiește, spun mulți, ultimele sale clipe. Pierderea guvernării, ce părea imposibilă acum câteva săptămâni, este, azi,  certitudine.

incurajat-de-votul-pentru-ungureanu-in-fruntea-sie-pnl-vrea-sa-darame-guvernul-ponta-312922

PNL – chiar dacă azi suntem beți de fericire după numirea lui MRU la SIE, trebuie să fim realiști și să acceptăm că nu este tocmai o sesiune parlamentară cu care PNL să se mândrească. Legea votului prin corespondență, cea mai importantă promisiune făcută diasporei, nu a trecut. Am reușit, da, să implementăm câteva amendamente, cum ar fi creșterea alocației, sau câteva modificări importante la noul Cod Fiscal. Dar, per total, PNL a părut un partid impotent, greu comunicator, lovit și el, din păcate, de multe probleme cu justiția. Și dacă mai punem la socoteală și faptul că este, oricât nu ne place nouă să credem, la mâna UNPR, nu văd de ce ar fi bine…

 

Ce urmează? O vacanță de vară destul de scurtă. PNL ar putea forța șansa unei sesiuni extraordinare, prin care să tranșeze problema legitimității guvernului Ponta. Cred că și DNA va continua să lucreze cu intensitate, mai ales la piciorul lui Ponta. Putem miza, fără prea mari riscuri, că toamna va veni în România cu o nouă majoritate parlamentară, cu un nou guvern, dar și cu mari surprize din partea opiniei publice, a votanților. Iar de acolo, vom începe numărătoarea inversă pentru alegerile din 2016..

7 thoughts on “Lunga vară fierbinte a politicii”

 1. Ti-am mai spus parerea mea : Ponta s e afla taman in Turcia nu pentru operatia la genunchi ci pentru NEGOCIEREA VIITORULUI SAU ” DOMICILIU ” si asta s e vede si fara binoclu . Mie parca nu-mi vine a crede ca-n PSD nu se poate gasii – nici daca ai cauta precum Diogene – un singur om , macar unul { precum s-a inteles ingerul lui Dumnezeu cu Noe } care sa nu fie cu mult superior din toate punctele de vedere acestui Pinnochio d e Targu Jiu . Ai mare dreptate : ” nu este o sesiune Parlamentara cu care PNL-ul s a s e mandreasca ” . EU zic ca este una a rusinii pentru PNL . Iar te-ntreb Iancule : CARE PNL , CA ASTA-I PDL CURAT ?????????????? 8)

  1. @sarcasticul este, dar sa speram ca incepand cu sesiunea de toamna si cu o asteptata continuare a curateniei din partea DNA, nu va mai fi.

   1. Iancule , din punctul meu d e vedere , daca nu recuperezi banii pe care acesti snapani { ca-s PNL, PSD , PDL , PMP , UDMR si care-or mai fi ca-s multi } i-au fituit de-alungul vremii tot degeaba , este doar o furtuna intr-un pahar cu apa ! Zi-mi si mie , poate matalutza esti mai informat : cati bani au fost recuperati la bugetul statului …adica si-al nostru , de la toti tipii ridicati de astia de la DNA cu mascati si televiziuni si , fie incarcerati precum Copos fie cazati mai la ” beciul domnesc ” …precum alde Mazare ?!? L-au saltat pe Adrian Nastase si ce ? A reaparut pe firmament dupa mai putin d e doi ani si mai plin d e tupeu , asta care-i tata-l hotilor !!! Ponta la ” beciul domnesc “…ma indoiesc d e asta cel putin pana-l voi vedea si pe Basescu arestat insa…cu actuala clasa politica tare mi-e teama ca voi astepta o chestie dintr-astea pana la calendele grecesti …ca tot se vorbeste peste tot despre Grecia 8) !

    1. @marian mare adevar ai zis. Recuperarea prejudiciului chiar este cu adevarat cel mai important lucru. Nu cred ca se trece de un 15% acum, si asta din motive cat se poate de evidente: dureaza ani de zile pana se duce in judecata, sechestrul e pus doar pe veniturile inculpatului, iar el divorteaza inainte sau isi muta averea pe numele altcuiva, samd.

     1. N-am spus nici un adevar : am citat din spusele dnei . Alina Gorghiu din Mai 2012 pe cand facea parte dintr-un USL pentru care la vremea respectiva eram gata sa-mi sacrific inclusiv viata , fara nici un fel d e discutie deoarece …chiar am crezut in ei 8) !!!!!!!!!! Si Antonescu , si Ponta si limbricul ala de Daniel Constantin si ….mai ales Ludovic Orban clamau sus si tare ceva despre RECUPERAREA BANILOR , A PREJUDICIILOR ADUSE STATULUI ROMAN DE LA CEI CE FURASERA PANA ATUNCI ! Dracu credea ca …peste doar cativa ani vor fi alaturi d e Johannis care avea in carca sa pe toti acei pe care dna . Gorghiu si ailalti trei ai incriminau de zor si a carei impozitare cu 90% o tot promiteau ????? 8) A fost deja a treia oara cand am fost pacalit de vorbele inaltatoare rostite d e niste oameni netrebnici si…chiar am realizat { cam tarziu este adevarat insa…mai bine mai tarziu decat niciodata } , cat adevar era in spusele Sf. Apostol Pavel : ” – Blestemat sa fie cel care se increde in om ” !!!!!!!! :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *