Lixandru Verbiţă

Are 89 de ani, este din comuna Suraia şi pentru mine este un erou.

Omul acesta, care a trecut printr-o monarhie, apoi printr-o dictatură cruntă, pentru ca mai apoi să descopere mirajul democraţiei, a avut o reacţie atât de demnă în faţa procurorilor care a venit să îl pună să jure cu mâna pe Biblie că a votat, încât mi-aş fi dorit din tot sufletul să ajung să îl cunosc personal.

Mi-am dat seama, urmărindu-l pe el, că ţara asta a supravieţuit datorită unor astfel de oameni. Pe care nu îi mai avem. Locul lor a fost luat de nevertebrate.

protestatar

2 thoughts on “Lixandru Verbiţă”

  1. Tot respectul pentru domnul Lixandru Verbiță care își poartă venerabila vârstă de 89 de ani cu o demnitate și o verticalitate ieșite din comun.Deși sunt mult mai tineri decât domnul Verbiță, „procurorii” par veniți din lumea anilor 50, când peste satele românești cobora urgia colectivizării.Nu credeam că acele zile de groază se vor mai întoarce vreodată, dar, cu noua reformă a statului, constatăm că totul este posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p