Liviule, știi de ce nu pleacă lumea din Piața Victoriei?

Da, îți înțeleg nedumerirea, frustrarea aproape. „Cum, mă, cârlanilor, eu cedez, aproape că renunț la libertatea mea, vă dau șansa să vă bucurați de victorie și voi, nerecunoscătorilor, tot aici sunteți?„ E greu pentru un om ca tine, e greu pentru un partid ca al tău, să înțelegeți la ce ați dat drumul.

Liviule, ani la rândul v-a mers. Ați adormit strada. Pe unii cu ulei, făină, zahăr. Pe alții cu mite. Iar pe restul i-ați făcut, ajutați și de restul clasei politice, să le fie silă. Și uite așa, și unii și alții nu ați avut probleme. V-ați văzut de furtișaguri, v-ați dat legi cu dedicații, licitații cu dedicații. Ați creat o mafie transpartinică și unora dintre oameni nu le-ați lăsat decât șansa de a pleca din țară.

Lăsând totul în urmă. Chiar familii. copii.

Numai că, de ceva ani, și vă tot spun asta, lucrurile au început să se schimbe. O generație tăcută, de care nu prea v-a păsat, a început să prindă putere. Nu au fost foarte gălăgioși, dar au început să își facă simțită prezența. Prin artă stradală, graffiti, prin rețelele sociale. Și, cel mai important aspect, au început să fie cu ochii pe voi. Pe voi de la PSD, da, dar nici celelalte partide nu au scăpat. Dar, ce să-i faci, ghinion, voi ați fost și sunteți campionii hoțiilor.

piatavictorie1februariedanmihaibalanescu

Și din 2012 până azi, generația asta a prins și glas. Și a tot țipat. Din ce în ce mai tare. Voi, șmecheri, ați crezut că e doar ceva de moment, că se vor plictisi și apoi lucrurile se vor așeza. Și da, nu are rost să ne ascundem după evidență, așa s-a și întâmplat. Aici este și o vină a acestei generații, vom discuta mai aplicat despre ea. Vina de a nu înțelege că situații de genul celei de azi pot fi evitate dacă ieși la vot, dacă respecți cu adevărat cel mai important dar al democrației.

Dar, să revenim, căci divagăm un pic. Liviule, lumea nu mai pleacă din stradă pentru că, deși nu prezentai niciodată încredere, acum în mod sigur nu prezinți nicio garanție. Da, știm, Grindeanu al tău cică a abrogat OUG 13/2017. Dar, ce să vezi, tot nu a făcut lucrurile cum trebuie și astfel tot nu e clar dacă chiar e gata sau nu.

De fapt, în mod sigur nu e gata. O să mergeți în Parlament și o să vă salvați acolo. De aia nu mai pleacă lumea din Piața Victoriei. Pentru că e timpul să pleci tu. Împreună cu Grindeanu, secretara ta de la Interne, Iordache și toți cei care au pus la cale hoția de marțea trecută. E ca și când v-am prins că ne furați din case, dar noi să nu facem nimic, ba chiar să lăsăm și ușa deschise mereu, ce rost ar mai avea să o încuiem?

Nu merge așa. Schimbăm yala, cheile, și pe voi vă vrem plecați. Pe voi, cei nominalizați mai sus. Nu zice nimeni că PSD nu trebuie să mai guverneze. Din contră, ați primit votul unei majorități conjuncturale, dar majorități. Ca atare, chiar dacă e greu, găsiți printre voi niște oameni corecți. Și puneți-vă pe guvernat, nu pe salvat oamenii cu probleme în justiție.

Poți fi sigur că și toți cei din Piața Victoriei vor să trăiască bine, așa cum le-ați promis voi!

9 thoughts on “Liviule, știi de ce nu pleacă lumea din Piața Victoriei?”

  1. Intrebare Iancule : daca aia adunati in fatza Guvernului vor solicita saptamana viitoare iesirea d e urgenta a Romaniei din UE….madamme Turcan , ce va spune in Parlament DA sau BA , nu de alta dar ” trebuie ascultata vocea poporului ” , dupa spusele lui herr Johannis ???

  2. Ionut lumea se schimba.Germania nu doreste acest lucru si se opune schimbarii globale .Germania este o tara saraca ,ea nu are suficiente resurse proprii si este obligata sa ia cu japca materii prime de la altii.Germania este acum locomativa Europei dar imi dau seama pe zi ce trece ca noi suntem carbunii cu care functioneaza aceasta .Maidanul din iata victoriei nu este altceva decit un cimp de lupta pe care se lupta germania cu America .America vrea sa iasa din criza economica globala iar Germania doreste prelungirea acesteia pina la o data neprecizata.Germania nu vrea ca tarile satelite sa faca afaceri direct cu America sau China deoarece doreste sa controleze toate resursele care intra in comunitate.Iohannis este undeva la mijloc prins captiv intr-o lume pe care nici el nu o intelege pe deplin.Noi suntem impartiti in doua tabere /pnlisti si pesedisti fiecare tabara avind interesele ei ,neintelegind din pacate nici pina acum ca pentru a trai mai bine trebuie sa fim uniti.Dupa mine in tara ar trebui sa existe maxim trei partide care ar trebui sa alterneze in deplina intelegere la guvernare.

  3. Ionut stim cum a fost inainte de criza dupa aia am trait din plin perioada crizei ee acum a venit vremea sa cunoastem si viata de dupa criza .Probabil ca o sa urmeze o perioada de prosperitate dupa care o sa urmeze inevitabil razboiul care cred ca o sa fie inceput de Germania deoarece intotdeauna razboaiele mondiale au fost nascocite de capitalisti.

  4. ionut urmeaza poate o perioada de prosperitate dar fara extremisti de dreapta sau de stinga si binenteles daca se poate fara a pupa exesiv fundul germaniei.mai multe relatii directe economice cu sua la momentul acesta ar fi binevenite si ar elimina vinatoarea de vrajitoare din tara.

  5. problema este ca acum cer nu stiu ce de la psd /alde da maine probabil ca vor cere ceva asemanator de la pnl.oamenii vor sa traiasca bine si Basescu a transformat dorinta lor in lozinca electorala.voi sunteti siguri ca o sa le dati ce vor sau o sa spuneti dupa va veti fi atins scopul ca dorintele si nevoile lor sunt doar populisme si ca bla bla bla europa vrea doar binele lor si ca bla bla nu se poate.puteti crea locuri de munca acum ? puteti mari salariul de sa zicem trei ori ?puteti tine pe loc preturile sa zicem timp de 15 ani?oamenii asta vor .s-au saturat de minciuni indiferent ca vin de la psd sau pnl.politicienii traiesc bine eee uite ca vor si oamenii sa traiasca bine ca politicienii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.