Liveblogging Congresul PSD

PSD a ajuns şi la momentul pe care l-a tot folosit ca scuză pentru a evitarea angajarea în lupta directă cu mizeriile portocalii: Congresul. Atmosfera festivistă pare o poveste de vremea când Marean descoperea goagăl.  Oamenii par apăsaţi de problemele din administraţia locală dar şi de miza batăliei care stă să înceapă.

Pentru mine Congresul acesta nu are nicio miză. Vreau pur şi simplu să se termine şi vreau să văd PSD-ul alături de PNL în cea mai importantă bătălie a ultimilor 20 de ani: răsturnarea de la putere a lui Băsescu şi a camarilei lui mizerabile.

Ora 14:00 – a început Congresul cu intonarea Internaţionalei Socialiste şi a imnului naţional. Ponta a deschis şedinţa.

Ora 15:00 – Discursul lui Oprescu a ridicat sala in picioare. Doctorul a dovedit, încă o dată, că poate fi în orice moment motorul PSD. Şi are în mod clar mai mult lipici la oameni decât Ponta.

0ra 15:30 – O surpriză a fost discursul preşedintelui PNTCD, Sârbu, cel care a propus PSD reconcilierea naţională.

Discursurile liderilor de sindicat au sunat bine. Oamenii ne cheamă la unitate, la o schimbare de substanţă, la înlăturarea mizeriilor portocalii. Tristeţea mea vine din faptul că stăm atât de bine la capitolul discursuri…şi atât de slab la acţiune.

17:30 – statutul PSD se modifică deloc plăcut pentru Ponta. Propunerea lui Geoană legată de modul de alegere a preşedintelui partidului şi respectiv de modul în care se decide candidatul la alegerile prezidenţiale, a trecut. Mai mult, preşedintele partidului este obligat să ceară un vot de încredere în fiecare an.

6 thoughts on “Liveblogging Congresul PSD”

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *