Live blogging – 10 iunie 2012 – Alegeri locale

După 4 ani, românii sunt din nou chemaţi la vot. Sunt chemaţi să spună cât de mulţumiţi sunt de comunitatea din care fac parte, de primarul lor şi de Consiliile Locale şi Judeţene, care ar trebui să vegheze la bunăstarea oamenilor.

Cel mai important lucru azi este să votăm. Indiferent de alegerea noastră, nu trebuie să uităm că pentru dreptul de a vot s-a murit în 1989. De aceea ar trebui ca pentru fiecare din noi votul ar trebui să fie obligatoriu. Din respect pentru memoria acelor tineri.

Nu vor fi foarte mari surprize azi. Certitudinile sunt: scorul electoral de peste 50% pentru USL, victoria lui Oprescu la Bucureşti. Marele test astăzi va fi pentru nişte gogoşi umflate de luni de zile: PPDD şi Nicuşor Dan la Bucureşti.

Pe tot parcursul zilei vă voi ţine aici la curent cu toate informaţiile interesante, poze, iar după orele 16 voi pune la dispoziţia voastră şi estimările exit pollurilor.

CRIN ANTONESCU - ALEGERI LOCALE 2012

Udate 1: Iată câteva declaraţii ale unor personalităţi care au votat până acum:

Andrei Chiliman: “Dacă nu aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora”

Adrian Năstase: “Este important să revenim la normalitate, să simţim că trăim într-o ţară cu perspective”

Victor Ponta: “Am votat pentru că eu cred că putem face lucruri mai bune”

Rareş Mănescu: “Am votat să fie mai bine pentru sectorul 6”

Robert Nogoiţă: “Am chef de treabă şi abia aştept să mă apuc de muncă”

Emil Boc: “Am votat pentru cei care au făcut lucruri bune pentru Cluj şi clujeni”

Dan Diaconescu: “Am votat să curăţăm ţara de ciocoi şi pentru abolirea sclaviei”

Irinel Columbeanu: “Am votat împotriva ploilor” :)) ))

Cea mai tare ştire de până acum vine de la Toader Paleologu, cel care iniţial a votat cu Andrei Chiliman:)) ) A cerut un buletin nou de vot.

SILVIU PRIGOANA - ALEGERI LOCALE 2012

Update 2: Prezenţa la vot, la orele 10 era de 8.99%, mai bună decât la alegerile din 2008, când aveam doar 7.1%. Campioane la procente sunt: Ilfov, cu 12.93%, Teleorman, cu 12.89% şi Dâmboviţa, cu 12.72%.

În Bucureşti, prezenţa la vot la orele 10 era de 6.87% cu sectorul 1 campion, 7.64%

A votat şi Gigi Becali. La ieşirea de la vot, a vorbit ziariştilor prezenţi despre transferul lui Wesley:)) )

Update 3: Poza zilei vine de la TRU: cel care ne arată cât de tristă e mita electorală – se dau adidaşi..nu ştiu dacă sunt din ăia din anii 90, Torsion:)) )

CONFERINTA - PDL - MITA ELECTORALA - ALEGERI LOCALE 2012

Update 4 – avem primele estimări ale votului pe Bucureşti: Oprescu 70%, Prigoană 13.1%, Horia Mocanu (PPDD) 6%, Nicuşor Dan 3.4%. De menţionat şi Irinel cu 0.1%

Update 5 – trendul bun al prezenţei la vot se confirmă. Toate estimările arată că vom avea cea mai bună prezenţă din 2000 încoace. Asta este şi datorită faptului că avem parte de un vot eminamente politic, un vot de ură împotriva PDL.

Aşa cum se prezintă lucrurile acum, în Bucureşti avem următorii câştigători: Oprescu – între 65% şi 79% (în funcţie de institutul de sondare). Sector 1:Chiliman – 69 – 81%. Sector 2: Onţanu – 53 – 60.9%. Sector 3: în funcţie de institut, ambii candidaţi sunt daţi cu procente între 41% şi 53%. Sector 4: Piedone, între 71% şi 78%. Sector 5: Vanghelie, între 56% şi 59.8%. La sectorul 6, aceeaşi situaţie ca la 3 – Mănescu e dat cu procente între 43 – 46,8% iar Poteraş are între 37,2 – 52%.

Update 6 – Băsescu a intrat în direct la Antena 3. Asta este cu adevărat ştirea anului. Deşi a încerc Dana Grecu să îl pună în dificultate, tiranul a eschivat bine situaţia.

3 thoughts on “Live blogging – 10 iunie 2012 – Alegeri locale”

  1. Iancule in ’89 nu s-a murit pentru dreptul la vot ! Alea 50% pentru USL-asi provin din …sondaje ? Esti asa de zgarcit….Eu sper la peste 60% si asta in conditiile in care rata , de participare va fi foarte scazuta…conform acelorasi sondaje ! :satansmoking:

    1. @marian s-a murit pentru libertate, inclusiv pentru libertatea de a alege. Adu-ti aminte ce se scanda in noaptea de 21 spre 22: “Alegeri Libere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *