Lista lui Schindler, varianta cu băsiști…

…și fără dramele prin care au trecut cei de pe acea listă. Avem așadar un grup voios de jurnaliști de elită care se declară oripilați de practicile Antena 3 și ca atare au scris și ei un protest, publicat în revista cu cârnați pe post de sigla: 22.

Hai să cităm un pic din acest protest:

”De aceea, ne simţim obligaţi să luăm poziţie faţă de grava deteriorare a bunelor practici jurnalistice şi să protestăm public faţă de încălcarea acestora. Constatăm profund revoltaţi că încălcarea flagrantă a Codului Deontologic, insulta, calomnia, minciuna, manipularea şi, în general, sfidarea normelor etice au devenit o practică obişnuită. Afectarea gravă a demnităţii şi a imaginii publice, terfelirea reputaţiei profesionale în cazul unor importante personalităţi ale vieţii culturale, inclusiv al unor jurnalişti, au depăşit orice limite. Injuriile, montajele denigratoare, intruziunea în viaţa privată, violenţa de limbaj, trivialitatea şi falsificarea cu premeditare a adevărului sunt practici incalificabile. Respingem confuzia voit indusă că totul se reduce la poziţionări politice diferite şi că toţi ziariştii sunt în egală măsură vinovaţi de degradarea moralei profesionale şi a spaţiului public. Spunem răspicat că responsabili de cele mai grave derapaje sunt câţiva jurnalişti de la Trustul Intact, în special de la Antena 3.”

basisti

Și apoi să vedem cine a semnat acest protest:

Andrei Bădin – îl știți, ăla de pe vremea când era la Antena 3, îl acuza pe Băsescu de viol.

Andrei Gheorghe – despre ăsta am putea scrie romane întregi, dacă îi spunem doar că e un drogat, cred că e suficient.

Tiberiu Lovin – mai e nevoie să spunem ceva?

Sorina Matei – chintesența jurnalistului echidistant, dar băsist până în măduva oaselor.

Andreea Pora:)) )))

Nicoleta Savin

Dan Tapalabă

Robert Turcescu – chiar, Turcescu i-o fi dat lui Becali banii înapoi?

Plus întreagă pleiadă de pe acolo.

Nu zic că la Antena 3 sunt doar sfinți. Sau că acolo se face jurnalism în starea lui cea mai pură. Jurnalismul în România a murit odată cu Dumitru Tinu. Nici măcar CTP nu mai face asta. Dar tupeul incredibil al acestor entități amorfe e greu de digerat. Fie și doar dacă îl iei pe Bădin ca exemplu, un porc ce s-a îmbuibat ani de zile de la Antena 3.

2 thoughts on “Lista lui Schindler, varianta cu băsiști…”

  1. Cand se tiparea REvista 22 tu nu erai probabil pe aceasta lume, asa ca nu ai de unde sa sti ceva legat de isotria editoriala a acestei bublicatii? Apropo de Tinerama ai auzit?
    Acesta este un comentariu de-al tau din auzite? Cam penibil!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *