Lecţia Fenechiu

Nu am să mă aplec asupra laturii judiciare a cazului Fenechiu. Dosarul nu este încă închis definitiv, omul a făcut recurs, rămâne să vedem ce se decide şi acolo.

Dar, haideţi să recapitulăm un pic ce avem acum:

– avem un om condamnat de prima instanţă la 5 ani închisoare cu executare pentru dosarul Transformatorul.

– avem un om care a fost nevoit să renunţe la funcţia pe are o are în Guvernul României din cauza acestei condamnări.

– avem un om linşat public cu o plăcere incredibilă de mas-media, de lingăii lui Băsescu, de colegii de alianţă.

– avem amprenta unui ministru corupt condamnat în România, lucru pe care Macovei abia aşteaptă să se ducă să îl comunice la Bruxelles, ca să ne dinamiteze iarăşi şansele la Schengen.

Asta avem acum. Dar ce facem dacă la instanţa finală, fie că este cu 3 sau cu 5 judecători ai ÎCCJ decizia ultimă şi decisivă va fi că Relu Fenechiu, atât de antipaticul Fenechiu, va fi declarat nevinovat?

Cine îi va mai reda demnitatea, cine va şterge de pe obrazul României faptul că tocmai a dat lumii primul ministru în funcţie condamnat pentru corupţie.Nu că nu am mai avea deja astfel de cazuri în trecutul tulbure al justiţiei româneşti.

fenechiu

10 thoughts on “Lecţia Fenechiu”

 1. Relu Fenechiu a fost sustinut cu incapatanare de Crin Antonescu si de asemenea a fost sustinut cu aceeasi incapatanare de Victor Ponta …in ciuda ” avertismentelor ” date de matrozul chior de la Cotroceni ! Oare …stia Victor Ponta ce stia ? Oare Ponta s-a gandit ca figura respectiva va aduce inca o pata de rahat asupra PNL si asupra lui Antonescu { ca el este cel fost vizat } pe langa multele pete de rahat pe care PNL-ul le avea deja ? La asta sa-mi raspunzi Iancule daca ai sange in instalatie si …nu crezi ca aceasta “alianta ” toxica pentru PNL , dureaza de cam multa vreme si ar cam fi cazul sa i se puna capat ? Sa-l dea dracului de ciolan si sa treaca in opozitie alaturi de….PDL 8) ca si asa se vorbeste cam peste tot ca se fac ” tatonari ” , pregatiri , referitoare la o altfel de ” alianta ” !!! 8)

  1. @marian eu zic ca da, e timpul sa se puna punct aliantei toxice si sa se intre in opozitie, dar nu langa PDL. nu e momentul

 2. Nu am urmărit povestea domnului Relu Fenechiu, în final se va vedea dacă a fost prins cu cioara vopsită sau nu. Eu, ca probabil mulţi alţii, nu prea ne batem capul, de la ce partid este un politician care ajunge prin tribunale şi eventual în închisoare, oricum toţi spun că sunt nevinovaţi şi că dosarele sunt o vendetta politică. Ar trebui să se facă eventual o închisoare specială, a politicienilor, cu secţii pe culori să avem şi noi o situaţie exactă pentru evaluarea corupţiei în partide. În plus, se pot acorda 2 puncte pentru Adrian Năstase şi la vremea ei, 3 puncte pentru traian Băsescu :)

 3. Alo Ionut! Se aude? Sunt 36 de infractiuni consemnate, nu una, nu doua!
  5 ani a primit ca atat au considerat judecatorii si da este cu exectare ca orice pdeapsa de peste 3 ani se da doar cu suspendare.
  Ce o sa zici daca in urma recusrsului o sa mai primeasca bponus vreo doi, trei ani? Cum o sa masori atunci vinovatia?

  Hai sa fim seriosi, a furat, a inselat, SA PLATEASCA!

 4. @ frone

  Eu zic sa-l baga si pe Gates la parnaie, ca sigur au luat astia m$ la suprapret. Ai citit despre ce e vorba pe acolo sau doar ca sa te afli in treaba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *