Laşitatea unui Papă

Am urmărit ieri cum toată lumea îl ridica în slăvi pe fostul Papă Benedict, cum i se aduceau osanale faţă de un gest fără precedent, acela de a renunţa la Papalitate, la scaunul Sfântului Apostol Petru.

Pentru mine, lucrurile stau altfel. Ieşirea lui Benedict din scenă este gestul suprem al unei laşităţi. De ce?

Două sunt motivele:

– când tu eşti urmaşul direct al Sfântului Apostol Petru, cel care şi-a purtat patimile pentru Hristos cu demnitate şi până la capăt, eşti condamnat să fii la fel. Altfel, eşti doar un impostor.

– puneţi una lângă alta imaginea lui Ioan Paul al II-lea, cel care măcinat de boală nu şi-a trădat misia nici măcar când mai avea doar câteva ore de trăit şi cea a lui Benedict, cel care, chiar dacă în vârstă, a ales calea cea mai uşoară, mai simplă pentru sufletul lui.

Iuda nu dispare niciodată din creştinism…

benedict

4 thoughts on “Laşitatea unui Papă”

  1. @Ionut

    De ieri? Ti-am lasat vreun pic impresia ca stau in genunchi cu site-ul bor in fata asteptand comunicate? Ca unii cunoscuti, nu spun care… :D

  2. Daca base si-ar da demisia, tot las l-ai numi? Este o abordare abrupta insa trebuie sa te gandesti ca exista inca oameni care au constiinta.
    Tu cand ti-ai dat ultima data demisia de la un loc de munca pentru ca ti-ai dat seama ca nu mai poti face lucrurile asa cum trebuie? Crezi ca intotdeauna ai merita salariul pe care il incasai?

    Este vorba de acelasi lucru dar ca in loc de bani e vorba de sfinti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *