KO de la Cioloș pentru PNL

Avem moțiunea BPN al PNL:

Un al doilea lucru pe care l-am decis astăzi este legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Și, este, de altfel, primul scrutin după manifestațiile cetățenilor de la finalul anului trecut. Una din revendicările concrete pe care aceștia le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care noi am susținut-o fără rezerve, am avut două rezoluții în forurile de conducere ale PNL. Am avut un proiect de lege care și acum se află în comisia de cod electoral. Și, din păcate, trebuie să mărturisesc, și eu și colegii mei nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a urni acest proiect în Parlament” spunea copreședintele Alina Gorghiu.

gorghiu_pnl_pitesti_28213100

Și apoi avem declarația lui Cioloș:

Este o decizie politică, mai ales că este vorba de alegeri. Este o lege pe care Parlamentul a votat-o. (…) Eu, în Guvernul pe care îl conduc — este un Guvern independent—, care nu este implicat politic, și nu cred că este democratic să modifice un Guvern prin OUG o lege politică”

Ce înseamnă asta pentru PNL? Destul de greu de spus. Mulți spun că alegerile dintr-un singur tur de scrutin sunt cheia unui eșec total pentru liberali. Eu zic că lucrurile depind foarte mult de liberali. Singura lor șansă reală este să iasă în fața alegătorilor cu niște oameni care cu adevărat să reprezinte o schimbare, care să reflecte cerințele de schimbare exprimate atât de clar de societate.

Numai așa PNL poate schimba KO-out-ul de azi, unul care conferă PSD prima șansă, într-un pumn care să trezească partidul.

2 thoughts on “KO de la Cioloș pentru PNL”

  1. Sa fim seriosi Ioane : nu mila pentru degringolada in care s e vor gasi alegatorii o framanta pe madamme Gorghiu si nici macar acea bruma de democratie pe care cel de-al doilea tur ar arata-o ca inca exista in Romania ! Potul , piesele de rezistenta ….CIOLANUL este reprezentat de fapt de primariile din Bucuresti , Iasi ,Constanta care daca v-ar reveni…JUPANI ar scrie pe voi caci ati castiga alegerile fare urma de indoiala fireste , DACA VE-TI CUCERII ACESTE ORASE ! Mutu’ de la Cotroceni care v-a devenit sef din umbra { d e fapt….tot Basescu saracu este si-n spatele astuia 8) } mai anul trecut cand lansa teoria cu alegeri dintr-un singur tur n-a auzit nici macar un huoo de la ” liberali ” si de la madamme Gorghiu . Acum s-a schimbat kalimera Iancule ??? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.