Justiție sau ce?

Am urmărit cu interes seara de ieri și tot ceea ce s-a întâmplat în spațiul public vizavi de cazul Udrea. Și iată că nu am de ce să regret. S-au întâmplat atâtea lucruri.

În primul rând, haideți să clarificăm un lucru de la bun început: Elena Udrea, a și personaj politic implicat în scandaluri, se situează la același nivel, fără jenă, cu Adrian Năstase. Un om despre care cu toții știam că a patronat un sistem corupt și s-a înfruptat din el. Dar, când a venit momentul unei condamnări, mare parte din oameni au reacționat exact invers, spunând că nu a fost vorba de o condamnare corectă, ci de o execuție politică. Având și argumentele pentru asta.

B9bAXaICQAAJiDXSursă foto: twitter.com/adriano_qld

Cam aceeași este situația și pentru Udrea. Și a fost sintetizată bine de cineva de pe Facebook: ”nu te mai poți bucura de faptul că ajunge Udrea la pușcărie, văzând cum se transformă totul într-o execuție publică”

Cum așa? Păi…simplu: ca niciodată, am avut ședință a unei comisii parlamentare în weekend, deși termenul era de 5 zile. Am văzut cum parlamentarii noștri pot lucra chiar și până dincolo de miezul nopții și nu pentru a vota un buget. Am văzut cum, la nici 10 minute de la o decizie a Parlamentului, aceasta era deja publicată în Monitorul Oficial (în timp ce, de exemplu, în cazul judecătorului CCR, Tonic Greblă, nici până acum nu s-a publicat demisia sa în Monitor, pentru a putea fi arestat).

Și astfel, mare parte din antipatia generală a oamenilor se transformă în milă și simpatie pentru cea care deja pozează excelent într-o victimă. Oare exact ăsta este și interesul unor persoane?

Leave a Reply

Your email address will not be published.