Jobul viitorului

Trăim vremuri tulburi. Atât în ceea ce privește politica noastră cea de toate zilele, ocupată numai cu lucruri și certuri mărunte, ce să mai vorbim de marile teme naționale, dar și în ceea ce privește viitorul nostru, al tuturor.

Iată-ne la finalul lui 2013. Un an pe care cu greu pot să îl cataloghezi ca fiind bun. Economic, nimic nu mișcă în direcția bună, nici perspectivele nu se dovedesc a dând ceva speranțe. Iar unul din barometrele perfecte pentru a vedea cum stă cu adevărat o țară este cel al locurilor de munca disponibile, al valorii șomajului, mai pe scurt, al opțiunilor de carieră pe care un tânăr le are la îndemână în acest moment.

Am avut ocazia să urmăresc pe parcursul anului acesta mai multe târguri de joburi, tocmai pentru a vedea cum reacționează atât ofertanții dar și câte șanse au cei care pornesc cu cvurile și un munte de speranțe către un târg de joburi, gata să semneze orice, numai să aibă și ei șansa unui loc de muncă stabil.

Că lucrurile nu ies așa cum și-ar dori mulți se vede și din succesul pe care îl au în zilele noastre studiourile de video chat. Cel puțin în București cred că poți găsi un astfel de studio la fiecare scară de bloc. Despre cât de legale sunt ele, e greu s vorbim, eu unul chiar nu știu cum spune legislația că pot funcționa ele. Moral e altă poveste. Scuza acelor fete care aleg această opțiune este că nu fac altceva decât să vorbească și că, deși mulți numesc ideea asta de videochat prostituție, lucrurile nu stau chiar așa.

videochat

E greu să te pui în pielea celor care aleg această variantă de a avea un job aici. Deși multe dintre cele care ajung să lucreze în acest domeniu, descoperă că raiul descris în anunțuri nu e chiar așa și ajung să trăiască un adevărat iad, puține sunt cele care pun întrebări și care încearcă să descopere adevărul din spatele acestui business.

Dar nu tot ce înseamnă videochat presupune neapărat un business ascuns și rău. Există și companii care își asumă acest tip de afaceri cât de legal se poate și cu toate informațiile la vedere. Un astfel de exemplu sunt cei de la www.hotcamstudio.ro, cu o experiență de mai bine de 10 ani în zona videochatului, a celui care nu presupune neapărat un chat cu un conținut sexual. Ci doar nevoia, plăcerea de a vorbi cu cineva, de a nu te simți singur. Pentru că sunt și astfel de oameni, cu astfel de nevoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.