Iustin Pârvu – ultimul mare duhovnic al României

De 23 de ani ţara aceasta sărăceşte din toate punctele de vedere. Economic, uman, spiritual.

Odată cu plecarea dintre noi a părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, dispare şi o generaţie de duhovnici care au transformat ortodoxia românească într-o lumină a creştinătăţii.

Ilie Cleopa, Dumitru Stăniloaie, Teofil Părâianu, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc şi acum Iustin Pârvu, aceşti sfinţi români care au suferit în perioada comunismului adevărate martiraje, dar care nu şi-au lepădat nicio clipă credinţa.

Ei sunt cei care au reprezentat lumina speranţei şi a Învieri într-o perioadă în care întunericul cuprinsese tot universul românesc. Lor, şi lor, le datorăm faptul că am supravieţuit şi că nu am pierdut lupta pentru bine.

Şi câtă nevoie avem în continuare de astfel de repere morale, de sfinţi printre noi, care să ne înveţe să alegem binele de rău, bucuria în locul întristării.

Dumnezeu să îl odihnească pe părintele arhimandrit Iustin Pârvu şi fie ca rugăciunile lui să ne călăuzească !

iustinparvu

10 thoughts on “Iustin Pârvu – ultimul mare duhovnic al României”

 1. @ Ionut

  Ghici cine nu-ti canonizeaza sfintii: danieeeel

  Fi-ti-ar javra a dracu’. Deabia cei mentionati de tine sunt preoti si nu niste popi ahtiati dupa bani si putere.

 2. @nevermind nu e chiar Daniel ala care blocheaza canonizarea ci niste reguli care se cer a fi respectate. Altfel am ajunge sa ii avem si pe Becali sau pe Basescu printre sfinti :)) )

 3. @ Ionut

  Regulile de tipul har “administrativ”, lumanari autorizate si monopol pe cimitire si toate obiectele religioase. Cunoastem :D

  In prostia lui, la cate a facut Becali pentru bor, ar trebui sa-l pupati in cur. Basca si pe base + boculet. Ia vezi tu cum si-au dat javrele intre ele cado cladiri si terenuri apartinand STATULUI.

  http://www.mediafax.ro/social/guvernul-va-ceda-gratuit-bisericii-ortodoxe-vechiul-parlament-si-alte-32-cladiri-cu-terenul-aferent-7519776

  Si te mai miri ca rahatii tai de popi imi fac scarba. Tranzactioneaza prostia religiosilor contra bunuri si-i manevreaza ca pe animale in sustinerea puterii.

  1. @nevermind pai nu cumva terenul si vechiul sediu al parlamentului au fost oricum ale BOR inainte de comunisti?

 4. L-ai uitat pe parintele profesor Constantin Galeriu atunci cand ai facut pomenirea sfintilor 8) ! Oare “Prea Fericitul ” { daca nici asta nu-i fericit pe lumea asta …atunci cine-o mai fi ?} Daniel o trece in ” lumea dreptilor “…ai sa-l treci si pe el in pomelnic ? Fireste ca va avea un loc rezervat langa Talpa Iadului sa-i tina racoare . Si ” Nevermind ” are dreptate : daca tot le faci ” vesnica pomenire “…de ce BOR nu-i trece in randul sfintilor deoarece astia chiar au fost sfinti intre sfinti pe acest pamant !Ce-mi zici de ” reguli ” de canoane ?! Ce noi suntem catolici sa dorim sa vedem minuni facute de acesti adevarati Preoti ai lui Cristos ?Minunea o reprezinta insasi vaiata lor de sfintenie si credinta in Cristos Fiul si-n Dumnezeu tatal !

  1. @marian da, parintele Galeriu a fost un alt martir roman. Cat despre canonizare, sunt sigur ca in anii ce vor urma, treptat, fiecare din acesti sfinti romani isi vor gasi locul de cinste pe care il merita. Asa s-a intamplat si cu Andrei Saguna, asa va fi si in cazul lor.

 5. @ Ionut

  Hai nu zau. Asta a fost din putza gandirii tale bor-iste. Palatul fostului parlament NU prea avea cum sa fie al bor, el functionand, culmea, inainte de comunisti. Doh.

  Si terenurile alea ultracentrale si cladirile, au fost pe dracu ale bor. Spaga in bunuri nationale pentru voturi retarde.

  http://www.minind.ro/propuneri_legislative/2006/martie/NOTA_%20DE_FUNDAMENTARE.html

  Citeste fundamentarea, pisa-m-as pe ei. Auzi… se da complexul pentru ca este in apropiere. Deci daca o calugaritza mistoaca se afla in apropierea organului meu, bag o nota de fundamentare in stilul asta si pot sa i-o trag, nu? Dupa cum zic si astia… oricum obiectul ei de activitate este altul (spiritual)… deci dam corpul la produs.

  Si daca tot m-am dat pe google 5 min ca sa-ti demontez “argumentul” ia si asta:

  “Secretariatul de Stat pentru Culte precizeaza totodata ca imobilele respective nu fac obiectul unor cereri de restituire si ca “Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sprijina aceste proiecte”.”

  Sursa: http://www.incont.ro/credite-si-economii/guvernul-face-pomeni-bisericii-vechiul-parlament-si-alte-32-de-cladiri-complexul-tismana-si-peste-32-de.html

  Cat tupeu… stantul sinod al curului sprijina proiecte de a primi bunul altora gratis. Sa moara ei si prosteala lor de 2 bani…

  Argumente care sa nu puta a bor nu ai? Ca astea nu au alta “greutate” in afara de olfactiva…

 6. @ Marian

  Si in cadrul bisericii, ca si in societate, au existat oameni deosebiti. Javrele nu-i recunosc nici macar pe ai lor, pentru ca i-ar pune in umbra si le-ar arata adevarata “valoare”. Un fel de batista pe tambal. Mai mult sunt apreciati si laudati de aia rai care citesc chestii stiintifice in loc de biblie. Cred ca banuiesti cum vrea scursura de daniel sa-si asigure un loc pe lista de canonizare: catedrala mantuirii curului lui. Javra dracu…

 7. @Nevermind SI Basescu este pictat pe frontispiciul unei biserici dar asta …nu-i asigura in nici un caz canonizarea …poate afurisenia !

 8. @ Marian

  Daca basescu ar fi dat bani de la EL, nu m-ar deranja. Cum nu ma deranjeaza ca apare Becali in conditiile in care a cotizat personal. Mai degraba ii deranjeaza pe moralistii bor. Javrele primesc cu 2 maini, dar dupa aia musca mana care i-a hranit si se “delimiteaza”. De refuzat banii daca le pute persoana, n-au auzit. Javre.

  Nu-mi amintesc sa fi luat pozitie bor ca bustul lui Antonescu avea o cutie pe cap sau ca ar trebui razuit de pe peretii bisericii ctitorite de el. Daca exista curve “virgine” mai mari ca un politician, ar fi popii. Si dupa aia ma intreaba Ionut de ce imi fac scarba, in conditiile in care practic se pisa pe biblie si credinta. Doh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *