Iunie,a doua lună a cadourilor pentru cei mici

Eu unul nu prea îmi mai aduc aminte foarte multe despre cum se sărbătorea ziua copiilor pe vremea răposatului:) ..Eram scoși la desene pe asfalt, se organizau serbări școlare…și după aia fuga acasă, unde primeai un cadou după posibilități…și gata…

image
Azi, totul este diferit…..și e bine…pentru că aceste suflete minunate care sunt copiii, merita tot ce e mai bun pe lumea asta…Eu, unul, am trăit cel mai frumos sentiment din lume în clipa în care mi-am ținut în brațe nepoțelul de câteva zile, pentru prima dată…iar apoi acest sentiment de împlinire l-am retrăit de fiecare dată.
Copiii sunt un dar minunat al lui Dumnezeu pentru această lume. Prin ei, probabil că se mai echilibrează balanța de îngeri din lume, astfel încât să nu existe numai demoni. În clipe frumoase ca acestea de azi, 1 Iunie, nu trebuie însă să uităm de față urâtă a poveștii acestor îngeri: copiii părăsiți și abandonați în centrele de plasament sau, și mai rău, pe stradă, la cerșit.
Nu trebuie să uităm de copiii abuzați de părinți, de niște monștri cu chip de om. De copiii care încă de la fragedă vârstă sunt victime inocente ale unor boli necruțătoare.
În același timp însă, să ne bucurăm admirându-ne elevii de excepție pe care îi avem acum…geniile în devenire , care, poate, cu mai mult sprijin din partea unui stat anchilozat, ar reuși să își împlinească destinul.
Și nu în ultimul rând….să nu uităm de copilul din fiecare din noi….pentru că orice am fi, orice ne va rezerva viața, vom fi mereu copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.