Iohannis reface USL!

Circul politic din aceste zile de la noi nici măcar nu mai emoționează în vreun fel. România are cu totul și cu totul alte griji, dureri. Grijile creșterii euro, ale facturilor imense la energie și gaze (ce țeapă mizerabilă ne-au dat cu liberalizarea), grijile unei ierni care se anunță mai grea ca niciodată.

Durerile, doliul, s-au așternut peste  o țară săracă și așa în valori, ziua de ieri aducând vestea că au plecat la Domnul Ivan Patzaichin și Ion Caramitru.

Cu toate acestea, viața merge mai departe, iar circul din politica românească nu poate fi dat la o parte. Ce vedem noi în aceste zile? Vedem un USR PLUS aliat cu AUR pentru a da jos guvernul Cîțu. Vedem o parte din PNL strâns unită în jurul guvernului și a lui Cîțu, respectiv aripa Orban care pare mai pregătită ca oricând să dea jos guvernul prin moțiune de cenzură.

Avem și un PSD care se luptă din răsputeri să nu cadă guvernul un UDMR care îți vede liniștit de afacerile sale și un președinte care a reușit, după două mandate mediocre să refacă alianța pe care nimeni nu ar mai fi crezut-o posibilă: USL (PSD + PNL):

Parcă mă și pregătesc să văd iarăși cum domnul profesor Dan Voiculescu pune Antena 3 să organizeze manifestări de stradă epocale pentru susținerea noului cuplu Cîțu – Ciolacu, unul cu mult sub ceea ce a oferit, la vremea sa, cuplul Antonescu – Ponta.

Râdem, glumim, dar povestea acestei moțiuni de cenzură este una cu final de-a dreptul indecis. Tocmai de aceea se și chinuie liberalii (unii dintre ei) să blocheze calendarul de votare al moțiunii în Parlament. Pentru că, chiar dacă poate unii din PSD nu vor vota, se compensează cu mulți din PNL care vor să cadă guvernul. USR și AUR se vor arunca cu toată forța pentru a finaliza cu brio procedura de demitere a guvernului Cîțu.

Ce să mai, trăim cu adevărat vremuri demne de Caragiale. Iar pe domnul Goe îl avem cocoțat fix pe dealul Cotrocenilor.

4 thoughts on “Iohannis reface USL!”

  1. Ai luat-o razna Iancule ? De unde USL ? Vezi matalutza macar un liberal printre astia : Dan Barna, Florin Cîțu, George Smion, Guvernul Cîțu, Klaus Johannis, Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, parlamentul romaniei, pnl, psd, udmr, usr & plus ??? Macar spune-mi cati ” socialisti ” sau conservatori vezi printre japitzele astea caci Ciolacu…sa-l ierte Dumnezeu dar , asta are misiunea lui si , doar socialista nu este iar dovada o ai in scorul dat d e sondaje : vreo 45% PSD in conditiile in care a frecat menta pe spinarea si nervii romanilor ? Sa fim seriosi : nu se mai inghit gogosi dintr-astea . In alta ordine de idei…ma bucur obor ca te-ai refacut si te-ai reintors la dragostea dintai : BLOGAREALA CU VRAJEALA !

    1. @Marian Păi nici nu aveam cum să renunț la Blogăreală cu Vrăjeală vreodată :) Plus că evenimentele nici nu ne lasă să stăm plecați :)) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *