Invenții care au schimbat lumea

Oare există pe lumea asta ceva mai relaxant și în același timp un drog mai puternic, precum este încălțămintea pentru femei? Ați văzut vreodată chipul unei femei atunci când este pusă în fața unui magazin plin de pantofi, sandale, orice? E neprețuit, emană o fericire incredibilă. Și ar fi în stare să facă orice pentru a pune mână măcar pe o pereche din ce e acolo. Acela este raiul reprezentantelor sexului frumos.

V-ați prins, vreau sa aduc în discuție un subiect cu care toți cred că ne-am confruntat de-a lungul efemerei noastre treceri prin viață. Și mă refer aici la discrepanța dintre noi și doamnele noastre în ceea ce privește încălțămintea. Discrepanță mai ales la nivel cantitativ. Știm cu toții că o femeie ar fi cea mai fericită ființă din lume dacă dintr-un apartament, o cameră întreagă să fie dedicată pantofilor, ghetelor, sandalelor și UGG-urilor.

image

Pentru că, nu-i așa, de câte ori nu am auzit o replică de genul ”ce contează dacă am cele mai frumoase haine, dacă nu am și încălțămintea cu care să le asortez”. Dacă vrei să declanșezi un adevărat război mondial, pune o femeie să facă curățenie în dulapul cu pantofi acela va fi cu adevărat momentul unui tzunami În schimb, oferă-i unei femei șansa de a merge să cumpere o pereche nouă de sandale fără toc și atunci vei simți cu adevărat cât de mult te poate iubi.

Spre deosebire de fetele noastre dragi, pentru bărbat, noțiunea de încălțăminte presupune un efort extrem de mic, unul care se reduce, pentru mulți, doar la: eu pot să ies și în șlapi, dacă vreau. Cu toate astea, sunt și bărbați care pun preț pe calitatea pantofilor și aleg cu greu o pereche de pantofi. Și odată cumpărate, un bărbat le poate folosi ani la rândul, fără a fi îngrijorat de faptul că nu mai sunt la modă sau că, odată cu trecerea timpul, sunt supuse unei ireversibile uzuri. Ca să nu mai vorbim și de atașamentul bărbaților pentru adidașii lor de sport, cu care au marcat goluri de generic la o miuță în curtea școlii.

Dincolo de toate aceste aspecte mai mult sau mai puțin amuzante, nu pot să nu mă întreb oare cum a arătat acel moment din istorie când homo sapiens a decis că e momentul să nu mai meargă desculț ci să dea drumul la producția în masă de adidas? Și la ce preț s-or fi vândut primele perechi? Sau, cum o fi fost primită inventarea samponului, cel care avea să devină peste câteva sute de ani cea mai populară metodă de îngrijire a părului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *