Instrumente de scris pentru redescoperirea frumuseții caligrafiei

Scrisul de mână este impregnat în mintea noastră, încă din fragedă copilărie, pentru că odată descoperit un pix sau un creion și o foaie, nu doar facem mâzgălituri, ci comunicăm cu lumea exterioară și redescoperim esența limbajului scris. Într-o lume profund tehnologizată, necesitatea de a reveni la scrisul de mână se dovedește imperioasă. Alături de citit și, implicit, de povești, scrisul de mână angrenează creierul copilului, îl provoacă și-l stimulează în unul dintre cele mai profunde moduri. Gutuie.ro se alătură cu nădejde vocilor care susțin importanța scrisului de mână, la copii mici și nu numai, prin instrumente de scris de calitate, care înfrumusețează actul scrierii.

Prin îmbinarea eforturilor motorii, dar și cognitive, în timpul scrierii, în mintea tuturor se produc anumite impulsuri care aduc o serie de beneficii, cum ar fi: sporirea gândirii critice, dezvoltarea și rafinarea acestui mijloc de exprimare cât și, în cazul copiilor, dezvoltarea armonioasă a limbajului, dezvoltarea psihomotorie și cognitivă. Oricât de atrași sunt cei mici de scrisul cu ajutorul unei tastaturi (ca și cei mari, pentru care rapiditatea acestuia primează), scrisul de mână este o porție de sănătate pentru creier. Prin intermediul culorilor atrăgătoare, instrumentele de scris pot reda plăcerea scrisului, făcându-i pe copii, dar și pe cei mari, să redescopere plăcerea de a stăpâni limbajul prin scris.

În ciuda ideii că scrisul la tastatură a luat, ușor-ușor, locul scrisului de mână, lumea nu va renunța niciodată la arta caligrafiei și se va redescoperi mereu prin aceasta, reprezentând o legătură strânsă cu limbajul și posibilitatea umanității de a-și manifesta tăria în fața vremelniciei. Învățat din copilărie și folosit pentru tot restul vieții, scrisul este unul dintre bunurile care nu se pierd niciodată. Va reprezenta mereu o latură a intimității și va putea fi folosit în diverse etape, dintre cele mai diverse, ale vieții.

Printre instrumentele de scris, se află și variante de lux, a căror eleganță redau scrisului de mână un aer aproape ritualic. Creat din material de calitate superioară, pixul de lux Diplomat este deja ambalat, putând fi oferit oricând cadou.

Imagine Pix

În activitățile curente de la clasă, mai ales de când s-au redeschis școlile, markerele pentru tablă sunt potrivite pentru activitatea didactică, având în vedere că capacul este special creat pentru a preveni uscarea și chiar dacă sunt uitate deschise timp de 48 de ore, nu se usucă. Un set de câte patru culori este durabil, astfel încât puteți scrie îndelungat și evidenția informațiile esențiale. Tablele de scris sunt o tehnologie utilă școlilor, dar devin o corvoadă în absența markerelor potrivite. Astfel încât, la prețuri accesibile, puteți să vă desfășurați activitatea nestingheriți de problema markerelor care nu scriu ori se usucă foarte repede.

Imagine Marker

Și, nu în cele din urmă, să nu uităm de instrumentul cel mai specific al frumuseții caligrafiei: stilourile. Am depășit vremea copilăriei noastre, când stiloul era atât de greu de încărcat, curgea și umplea caietul de cerneală. Bineînțeles, pe noi nu ne deranjau astfel de accidente, chiar dacă erau un dezastru. Scrisul cu stiloul are rădăcini adânci în mentalul colectiv și este folosit atât la școală, cât și în situații diverse, atunci când semnăm acte importante, păstrăm corespondența cu anumite persoane apropiate sau avem manuscrise pe care le lucrăm cu atenție.

Imagine stilou

Stiloul din oțel inoxidabil este potrivit pentru orice școlar, iar calitatea sa îl va însoți de-a lungul fascinantei călătorii de-a lungul învățării scrisului. Deși, la început, scrisul cu stiloul cere mai multă atenție și concentrare, în timp ne ajută, indiferent de vârstă, să fim mai ordonați și mai atenți la detalii. Scrisul de mână va rămâne mereu o bucurie, iar instrumentele potrivite ne vor arăta din plin frumusețea acestuia!

2 thoughts on “Instrumente de scris pentru redescoperirea frumuseții caligrafiei”

  1. Iancule , imi pare rau sa ti-o spun insa , daca la viata ta n-ai avut ore de CALIGRAFIE si n-ai scris CU TOCUL CU PENITZA INMUIATA IN CERNEALA DIN CALIMARA …poti sa ai pix sau stilou din Wolfram si cap de Uraniu daca vrei ca , nu vei scrie niciodata frumos daca n-ai folosit initial pe la ” unealta ” pomenita d e mine ! ” Stiloul din oțel inoxidabil este potrivit pentru orice școlar, ” Ai dreptate insa , pentru a scrie frumos este necesar sa iei ore , multe ore de CALIGRAFIE CU TOCUL SI PENITZA INMUIATE IN CALIMARA CU CERNEALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. @Marian Mi-au plăcut mult orele de caligrafie și, din când în când, deși nu am un scris neapărat frumos, îmi place să mai aștern pe hârtie rânduri. Asta deși cu toții am devenit dependenți de scrisul acesta atât de robotizat, la taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.