Incepe scoala…oare de ce mai incepe?

Ma uit la Chinezu pe Antena 3 acum, vorbind despre cum era privit inceputul scolii mai pe vremea noastra:) si mare dreptate are: 15 septembrie era un brand…ne pregateam o vara intreaga pentru clipa asta.

Acum scoala incepe pe 13 septembrie…nu-i bai, poate sa inceapa si pe 1 august daca vor…intrebarea mea este…de ce dracu mai incepe scoala asta? Cu ce mai ajuta ea? Cate din sufletele care acum pasesc pentru prima data intr-o sala de curs (nu conteaza cum arata ea…poate sa fie cu piscina..poate sa fie intr-un bordei) nu vor iesi de pe bancile scolii pervertite in simple instrumente de manipulare?

Cati dintre ei isi vor mai aduce aminte de tot ce au invatat peste ani, cand vor fi poate cersetori prin Franta, capsunari prin Spania sau curve in Italia?

Cati dintre ei vor avea capacitatea sa judece singuri…sa stie sa aleaga dintre bine si rau? Sa stie sa isi pregateasca viitorul si sa nu astepte sa le pice totul din cer?

Cati dintre ei vor mai stii peste ani sa povesteasca copiilor lor emotiile primei intalniri cu invatatorul lor..?

Are dreptate Chinezu…15 septembrie era un brand pe vremea noastra…dar in acelasi timp si scoala era o institutie veritabila…ieseai din ea cu niste lucruri in cap…cu o idee despre viata…acum din scoala iesi fie gravida…fie drogat….

6 thoughts on “Incepe scoala…oare de ce mai incepe?”

  1. Ca să mai îndulcesc puţin tristeţea din articolul tău, aş spune că mai ies şi tinichigii şi chelneri, asta la o sugestie venită de la cel mai înalt nivel. În rest…n-am nici măcar o umbră de regret că nu sunt la vârsta scolii indiferent de nivel. A fost bine aşa cum a fost în tinereţea mea.

  2. @marieta: daca m-ai fi intrebat atunci ce cred despre scoala…nu as fi stiut ce sa spun…acumma mandresc cu faptul ca fac parte poate din ultima generatie care a avut parte cu adevarat de educatie…

  3. ‘..acum din scoala iesi fie gravida…fie drogat..’

    Sunt partial de acord deoarece exista si un anumit numar de persoane (3-4 %) intr`o scoala care ies totusi cu o idee formata despre viata si ceea ce o sa faca ei cu a lor. Si nu poti nega asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *